AKTUELNO

Portal Pink.rs 22.05.2019. objavio je tekst sa naslovom UHAPŠEN (NE)ČOVEK KOJI JE ZGROZIO BALKAN! Smejao se dok je čovek umirao i trenutak zabeležio videom uz uzvik: To je taj snimak LEGENDO! (VIDEO), koji je, posle analize, portal Raskrinkavanje.ba ocenio kao LAŽNA VEST.

Nakon što je javnost bila zgrožena komentarima muškarca koji je snimao saobraćajnu nesreću kod Mostara, regijom je odjeknula vest, koju smo i mi preneli, kako je “snimatelj” uhapšen zbog nepružanja prve pomoći. Iako je Glas Srpske objavio tu informaciju, radi se o netačnoj tvrdnji, a u tekstu nije bilo ni izjave nadležnih koji bi to potvrdili.

Naknadno je utvrđeno u MUP-u da je u pitanju lažna vest. I da M.S. iz Tešnja nije uhapšen zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara.

Tačnije, potvrđeno je da nije uhapšena osoba koja je snimala saobraćajnu nesreću koja se desila 20. maja na magistralnom putu M-17 između Jablanice i Mostara. Glas Srpske kada je saznao da je emitovao lažnu vest obrisao je, ne objavivši demanti ili izvinjenje.

Inače, u tekstu se navodi da je M.S. tokom snimanja govorio kako je vozač “hjundaija” verovatno pijan i smejao se njegovoj vožnji. Na snimku se čuje kako govori: “Eno ga ode pod autobus”.

Potom se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hjundaiju i govori: “Ovaj više nije živ” i pri tom nastavlja da snima i smeje se.Brojni korisnici društvenih mreža koji su gledali snimak kritikovali su ponašanje M.S.

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 23. maj 2024. godine.