AKTUELNO

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, bio je gost u emisiji "Radiom po svetu" na Radiju Pink, gde je otkrio planove i aktuelnosti vezane za promociju grada Beograda.

U razgovoru sa voditeljkom Darom Matić uz tehničku podršku Sekija Jonuzovića, Popović je istakao da Turistička organizacija Beograda aktivno radi na promociji grada na međunarodnom nivou. Najavio je učešće na najvećem sajmu turizma u Istanbulu sledeće nedelje, gde će predstaviti različite aspekte turističke ponude Beograda. Poseban naglasak stavljaju na visoki turizam, privlačeći luksuzne turiste.

Foto: Pink.rs

- To je najveći sajam turizma, jedan od četiri najveća sajma turizma u svetu, po svojoj veličini, po svom obimu. A opet, tursko tržište je ili prvo ili drugo od 2014. ili 2015. po broju dolazaka, broju poseta. Ono što je posebno važno po broju noćenja. Pripremamo se da predstavimo Beograd. Predstavićemo kao i uvek kroz različte vidove naše turističke ponude, sa tom razlikom što će ove godine prevashodno biti, hajde tako da kažem, taj viši turizam ili visoki turizan, kako ga negde zovu - rekao je Popović i dodao:

- Znate da se uskoro na Belgradskoj promenadi, otvara i ovaj novi hotel. Imamo još neke dopune, hajde da kažemo, neka nova mesta koja su otprilike za taj profil turista... Sa nama će biti ti beogradski hoteli više kategorije. Sa jedne strane, sa svojim predstavljanjem i svojom ponudom, jer smo primetili da možemo da dobijemo još više gostiju iz tog nekog segmenta naše ponude. To je što se toga tiče. Inače, Beograd jeste vrlo popularna destinacija, posebno u Istanbulu, u gradu od preko 20 miliona stanovnika. I, naravno, postoje jako dobre veze između Beograda i Istanbula, saobraćajne veze, a pre svega, avio saobraćaje.

Jedna od najnovijih atrakcija koja se priprema za narednu sezonu je razgledanje Beograda iz vazduha i sa reke pomoću hidroaviona. Popović je otkrio da se intenzivno radi na ovom projektu, očekujući da će biti jedinstvena turistička ponuda u Evropi. Planiraju da pokrenu ovu atrakciju u maju mesecu.

- Ono što ću ekskluzivno u vašoj emisiji da kažem, recimo pripremamo za sledeću sezonu, moraćemo čekati tamo negde maj, jun, mesec, imaćemo novu atrakciju u Beogradu, a to je razgledanje Beograda iz vazduha, ali i sa reke, jer se radi o hidroavionim. Upravo radimo na tom projektu i nadam se da ćemo sve neophodne predradnje završiti tamo negde do maja. Imaćemo, pa verovatno, među retkima, ako ne i jedini u Evropi, razgledanje Beograda iz vazduha, ali hidroavionom. Dakle polećete i slećete sa reke - kazao je Popović.

Govoreći o tržištima koja su postala značajnija, Popović je istakao rast interesovanja iz Rumunije, posebno iz Bukurešta. Takođe je naglasio dinamiku tržišta i potrebu za pronalaženjem novih destinacija nakon promena koje se dešavaju u svetu.

Popović je najavio i Sajam turizma u Beogradu krajem februara kao priliku za poslovne sastanke i predstavljanje Beograda drugim turističkim agencijama i medijima.

U zaključku razgovora, Miodrag Popović je podelio informacije o stalnim naporima Turističke organizacije Beograda da privuče nove posetioce, kako domaće tako i strane, naglašavajući da je Beograd trenutno destinacija koju poseti 85 odsto stranih turista.

Ova najava novih turističkih atrakcija i planova za promociju Beograda ukazuje na kontinuirani napor Miodraga Popovića i Turističke organizacije Beograda da unapredi turističku ponudu i privuče posetioce iz različitih delova sveta.