AKTUELNO

Opozicija je bez politike i bez principa!

Lider Nove Srbije Velimir Ilić podržao je najavljenu kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, iako ga je ranije doslovce nazivao "lopovom" i "reketašem".

Ilić i Đilas sastali su se proteklog vikenda i dogovorili saradnju. Lider NS je ovom prilikom istakao da je Đilas "najbolje rešenje za prvog čoveka prestonice".

- Velja nije štedeo reči hvale na Đilasov račun. Odmah posle sastanka Ilić je saradnicima rekao da je Đilas apsolutno najbolji čovek za gradonačelnika i da ga vrlo raduje predstojeća saradnja - prenosi izvor za medije, koji ne krije da su funkcioneri Ilićeve stranke ostali u šoku zbog saradnje sa Đilasom.

Koliko je Ilić licemeran, dokazuju njegove ranije izjave o Đilasu, kada je o njemu govorio sve najgore.

- Đilas je jedno smeće koje je došlo u Srbiju da nam prodaje maglu i reketira ljude - rekao je Ilić ne tako davne 2007. godine. Nedugo potom telefonom je najstrašnije izvređao Đilasa i njegovu sekretaricu.

- Ku*vo jedna, ja sam Velja Ilić, daj mi tog lopova! Sad ću da ti dođem tu i da te nađem ku.vetino jedna i da te napušim ku*cem! I ne foliraj se, nego mi daj tog go.nara, znam da je pored tebe, j*bem mu mater! - urlao je Ilić te 2007. godine, kada je bio ministar, a preneli su beogradski mediji.

Inače, Ilić je zbog sličnih optužbi o kriminalu presudom suda u Beogradu 2012. morao Đilasu da plati 500.000 dinara.

- Ne pada mi na pamet da tom lopovu platim 500.000 dinara! Ono što sam rekao potvrdila je i Državna revizorska institucija - istakao je tada Ilić.

I dok se Ilić juče nije oglašavao, analitičar Vladimir Vuletić kaže da nije iznenađen ovim Ilićevim potezom.

- Ne postoje više principi, već im je jedini cilj povratak na vlast. Ne biraju sredstva, pa se udružuje svako sa svakim. Tako je i sad, mada takve koalicije puknu kao balon - objašnjava Vuletić.

#Beograd

#Dragan Đilas

#Izbori

#Opozicija

#Velimir Ilić

'