AKTUELNO

Književnik iz Paraćina Stefan Simić dao je sobu u Beogradu na korišćenje studentu koji nema gde da živi i to potpuno besplatno. Stefanova objava je nesvakidašnja, posebno u vreme kada cene kirija rastu iz dana u dan. On se odlučio da ponudi sobu preko puta Kalemegdana marljivom studentu i ovaj njegov potez naišao je na oduševljenje mnogih.

"Dragi prijatelji, Imam jedan predlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cene stanova astronomski skočile. Naime, u stanu gde živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi. I tražim studente ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova. Stan je veliki, lep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom delu stana, na spratu.

Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam, došao iz malog grada, i nije bilo lako. Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno sam živeo kod legende naše košarke Ducija Simonovića, a posle kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene, tako želim da bar dvoje mladih ljudi podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smeštaja ne moraju da brinu. Ono što mi je važno to je da su redovni studenti, odgovorni, skromni.

Znači bili bi oslobođeni plaćanja, komunalija, struja, internet, itd. Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju. Neka se javi, ko je zainteresovan, pa ćemo videti", napisao je Stefan Simić.

Post je izazvao brojne pozitivne reakcija kod pratilaca. "Stefane, srećna sam da se i lično znamo i da ti kao mlad čovek stojiš svojom ljudskošću kao nada da ostavljamo dobro mlađim naraštajima", "Saosećati sa drugima znači da je neko čovek. Tako bi trebalo svi da čine, svako može ako ne novcem delom pomoći samo ako želi", "Kakva prelepa objava, sjajan gest! Ovo je svakako najlepše što sam čula od početka ove godine!", samo su neki od komentara.

Autor: