AKTUELNO

Na kućnom pragu svog novog doma u naselju Boljevci Strahinja, inače najmlađi član porodice Jelić, sa velikim osmehom na licu dočekao je ekipu jutarnjeg programa TV Pink koja je u okviru rubrike "Reši problem" zajedno sa Jovanom Jeremić pokrenula inicijativu za rešavanje stambenog pitanja ove devetočlane porodice iz Surčina.

- Ovo je stvarno značajno za mene a imam i svoju sobu - rekao je Nikola ekipi Pink TV-a.

Foto: TV Pink Printscreen

Presrećna je bila i majka devetoro dece Nikolina Jelić jer će sa svojom decom konačno dobila bezbedan krov nad glavom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Još nismo svesni, nemam reči da objasnim koliko nam ovo znači. Mislim da smo skupa svi presrećni - rekla je Nikolina koja je iskoristila priliku da se preko Pink TV-a javno zahvali Goranu Vesiću, članu predsedništva SNS, Tanji Popović iz Fondacije "Gnezdo", predsedniku opštine Surčin, sveštenstvu i privrednicima koji su pomogli da dobiju novi dom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uspešno smo završili i ovu misiju misiju i ovo je jedan lep primer kako medijske kuće kao što je Pink, lokalna samouprava, Srpska pravoslavna crkva i humanitarna organizacija kao što je "Gnezdo" zajedno sa privrednicima svi zajedno možemo da uradimo dobre stvari i da učinimo da se nečiji život promeni i da naše društvo postane bolje - rekao je Goran Vesić, član predsedništva SNS-a.

Tanja Popović direktorka fondacije "Gnezdo" zahvalila se svim prijateljima Fondacije i Goranu Vesiću koji je pomogao da se i ova akcija završi bez ijednog potrošenog dinara iz bužeta i da je sve urađeno zahvaljući donatorima.

- Fondacija "Gnezdo" ima nekoliko divnih projekata mi sve naše projekte radimo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Recimo, trenutno u Majskim poljanama gradimo pet kuća, to je inače srpsko selo u Glini koje je postradalo u zemljotresu. Ovde u Surčinu radimo još jednu kuću. Donirao sam zajedno sa Nebojšom Đuranovićem slike a od prodaje smo prikupili 25.000 evra za lečenje mladog Aleksandra Džavrića iz sela Brestovik kod Peći, tako da zaista verujem da zajednički možemo da uradimo puno - reako je Vesić za Pink TV.

On je rekao da, ako svi budemo imali više empatije jedni prema drugima i pokušamo da pomognemo više, sasvim sigurno ćemo pomoći mnogima, a to je važno za svako društvo.

#Goran Vesić

#Jovana Jeremić