AKTUELNO

Danas je u Beogradu potpisan protokol o saradnji između Gradskog odbora Srpske napredne stranke i osam reprezentativnih udruženja osoba sa invaliditetom koja broje preko 25.000 članova u Beogradu.

Zalažemo se za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, stvaranje društva jednakih mogućnosti i aktivnog učešća u društvu svih osoba sa invaliditetom.

Grad Beograd je u poslednjih sedam godina ozvučio 89 semaforskih raskrsnica i pričagodio ih osobama sa inavaliditetom.

U okviru kampanje „Beograd bez barijera“, JP „Gradsko stambeno“ Beograd, počev od 2015. godine, postavilo je ukupno preko 500 rampi za osobe sa invaliditetom.

Uvedena je usluga E-parking za osobe sa invaliditetom, uvedeni su personalni asistenti od 2016. godine koji pomažu osobama za invaliditetom. Imamo 82 asitenta, uvedena usluga ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju kojih sad ima 610. Pre sedam godina ove usluge nisu postojale u Beogradu.

Izgrađena su četiri objekta za osobe sa invaldiitetom, od čega tri nova dnevna boravka za decu mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju i objekat Predah koji omogućava kratkotrajni smeštaj za 50 osoba.

Beograd bez barijera!

#Goran Vesić

#SNS

#osobe sa invaliditetom