AKTUELNO

Beograd je učinio sve da motiviše svoje građane da se vakcinišu, izjavio je zamenik gradonačelnika za Pink.

U tržnom centru Ušće danas se ponovo otvara punkt za vakcinaciju, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da se punkt nalazi kao i pre – na trećem spratu. Radno vreme punkta danas je od 9 do 17 sati, dok će od sutra građani moći da prime vakcinu od 12 do 20 sati.

- Ovde su u ponudi Sinofarm i Fajzer vakcine, a moguće je primiti i prvu, i drugu, i treću dozu – kaže Stanisavljević za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

U Beogradu je trenutno vakcinisano oko 59 odsto građana, što je oko 815.000 ljudi, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Dodaje da je revakcinisano skoro 57 odsto, odnosno 785.000 građana.

- Trećom dozom vakcinisano je već skoro 16 odsto građana (220.000), što je dosta dobro, mnogo bolje nego u ostatku Srbije, ali i dalje nedovoljno kako bismo se zaštitili – kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da nam nedostaje još oko 200.000 vakcinisanih kako bismo došli do „magične cifre“ od 70-75 odsto vakcinisanih.

- Ovo bi nam omogućilo da prekinemo sa svim merama poput, recimo, Danske. Dakle, grad Beograd učinio je sve kako bi motivisao građane da se vakcinišu, otvarili smo punkt u „Galeriji“, danas u „Ušću“, a to ćemo činiti i u drugim tržnim centrima – kaže zamenik gradonačelnika, apelujući još jednom na građane da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo pandemiju.

#Goran Vesić

#koronavirus

#vakcinacija