AKTUELNO

Iznenadio sve!

Željko Mitrović ne prestaje da iznenađuje javnost muzičkim novitetima na svom kanalu na Jutjubu! MONX mašina pod vođstvom Željka Mitrovića ne staje. Taman kada smo mislili da smo sklopili određenu sliku i da znamo u kom pravcu ide projekat 30 pesama – za 30 nedelja, Željko Mitrović nas je razuverio. U prilog tome govori najnovija numera "Hoću napolje", Mitrovićevog benda MONX. 

"Hoću napolje" nas mudro podseća kako Mitrović apsolutno zna šta radi i da to radi na najbolji mogući način. Ne samo da je medijski mag, već svoje poteze vuče potpuno u pravom smeru. Tako je i sa najnovijom pesmom "Hoću napolje". Taman kada smo pomislili da je bend MONX otišao više u pop pravcu, da je fank momenat sa kojim se ovaj bend i proslavio iza njih, ova numera je dokaz da i nije baš tako. Mitrović se sa svojom muzičkim kompanjonima prve klase vratio u punom fank sjaju prvobitnom zvuku. I to sa numerom koja je nadasve kompleksna, i lako se može osetiti instrumentalna raskoš koja je odlično uklopljena sa vokalom genijalnog Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera. Nema sumnje Željko Mitrović zna da pogodi u centar. Dvadeset prva pesma po redu benda MONX "Hoću napolje" donosi osveženje za fankoljubce na domaćoj sceni. Potez koji smo sačekali sa nestrpljenjem, ali se isplatilo.

Foto: Printscreen YouTube/Promo

Hrabrost je da se u jednom neizvesnom vremenu započne i ulaže toliko u jedan projekat poput 30 numera i videa,za 30 nedelja – kao što je Mitrović učinio. Ali ono što je najbitnije je vera, posvećenost, ali i odabir kvalitetnih muzičkih saradnika koji sa lakoćom mogu da pruže, isprate i sa Mitrovićem otelotvore njegovu zamisao koja je svakako kompleksna.

Mitrović nije mogao da zna, kada se jeseni 2020. okupila ova inzvanredna družina količinu uspeha, motivacije i stvaralačkog duha među svima njima. Ali se to desilo. I kao ponovna potvrda svega toga desila se pesma koja govori koliko ljubav, talenat i vizija daleko mogu da odvedu.

Autor: M.K.

#Željko Mitrović