AKTUELNO

Cilj je da se vakciniše što više građana, kako bismo se što pre vratili normalnom životu.

Na opštini Grocka imunizacija građana vrši se na tri punkta, u Vinči, Kaluđerici i u Begaljici, a interesovanje Gročana za vakcinaciju je veliko, izjavio je za Pink predsednik ove opštine Dragan Pantelić.

Organizovani su, dodaje, i mobilni timovi u zdravstvenim stanicama koje se nalaze u Umčarima, Dražnju, Grockoj, Zaklopači i Ritopeku.

- Naši mobilni timovi voze građane i rade elektronsku prijavu građana za vakcinaciju – kaže Pantelić.

Foto: TV Pink Printscreen

U mestima Kamendol, Pundarci, Živkovac i Boleč, u kojima nema zdravstvenih ustanova koje obavljaju vakcinaciju, građani mogu da dođu u domove zdravlja ili mesne zajednice, gde se sa njima obavljaju ankete, elektronske prijave i radi se vakcinacija na licu mesta.

Direktor Doma zdravlja Grocka dr Nebojša Blagojević izjavio je za TV Pink da u ambulanti u Begaljici nema velikih čekanja, a da danas ovaj objekat radi od 8 do 20 sati.

- Danas se rade revakcine ruskom vakcinom. Preko eUprave je prijavljeno više od 450 građana koji će danas primiti drugu dozu, a takođe je građanima u ponudi i kineska vakcina koju građani mogu primiti i ako nisu zakazani – kaže dr Blagojević.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da, pored ambulanti, postoje i one isturene, u kojima je interesovanje građana takođe veliko.

- Gde god da odemo, prijavi se veliki broj građana i mnogo njih se vakciniše. Cilj je da se što pre vakcinišemo i da se što pre vratimo normalnom životu – kaže dr Blagojević za Pink.

#Dragan Pantelić

#Nebojša Blagojević