AKTUELNO

Prestonica je trenutno najbolja u zemlji kada je reč o vakcinaciji, ističe zamenik gradonačelnika.

U Beogradu je do sada vakcinisano preko 430.000 građana, što je više od 30 odsto punoletnih. Revakcinisano je 276.000 ljudi, odnosno skoro 20 odsto. Ove podatke izneo je za TV Pink Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i dodao da će već sutra svaki peti stanovnih prestonice biti revakcinisan.

- Posobno smo ponosni što smo među populacijom starijih od 65 godina vakcinisali preko 60 odsto ljudi. Ovo znači da smo od 1.000 starijih od 65 vakcinisali njih 600. Ovo je veliki uspeh za sve nas i za sve Beograđane – kaže zamenik gradonačelnika predtonice.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća da na teritoriji grada postoje 52 mobilna puncta i svakog dana se vakcinacije vrši u drugim delovima prestonice, kako bi se svima olakšao put do vakcine.

- Što se pre vakcinišemo, pre ćemo se vratiti normalnom životu. Beograd je najbolji u Srbiji kada je reč o vakcinaciji jer se svakodnevno bavimo imunizacijom i trudimo se da se svako ko želi vakciniše – kaže Vesić.

Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu kaže da je za deset dana, koliko funkcionišu mobilni punktovi, na njima vakcinisano preko 8.000 osoba.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nastavićemo sa svakodnevnom imunizacijom i u narednom periodu i dokle god ijedan stari stanovnik postoji u našem gradu, a koji želi da se vakciniše. Primetili smo da bi ljudi voleli da se vakcinišu u ambulanti ili zdravstvenoj stanici u koju su navikli da odlaze jer su tu njihovi lekari. Zato smo mi tu, kao servis, da građanima omogućimo sve što im je potrebno – kaže Stanisavljević za Pink.

Ističe i da Grad Beograd daje maksimalnu i snažnu podršku organizaciji vakcinacije.

#Goran Vesić

#nataša stanisavljević