AKTUELNO

Gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš izjavio je da je od sinoć u 21 čas, kada su stupile na snagu nove mere za suzbijanje epidemije koronavirusa, u Beogradu obavljeno 147 kontrola ugostiteljskih objekata i da su nepravilnosti zabeležene u samo tri slučaja.

Glavaš je ocenio da se nove mere, po kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica od 21 do pet časova ujutro, u najvećem broju poštuju u glavnom gradu.

- Ekipe koje vrše kontrolu su juče u 21 čas zatekle prazne i zatvorene restorane, samo je radila dostava po pozivu. Od 147 kontrolisanih ugostiteljskih objekata, utvrđene su samo tri nepravilnosti u smislu da je neko ostao da radi duže ili da su gosti ostali u lokalu - kazao je Glavaš za TV Pink.

Navodeći da su nadležni do sada obavili kontrolu poštovanja protivepidemijkih mera u 11.600 subjekata u Beogradu, Glavaš je rekao da je izrečeno oko 600 kazni, da je 11 lokala ispražnjeno od gostiju a tri privremeno zatvorena.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da će ovog vikenda biti smanjen broj prekršaja jer ni ugostiteljima nije u interesu da se zarazi neko od njihovih radnika - kazao je Glavaš i pozvao građane da prijave privatne, zatvorene žurke koje su po njegovim rečima, trenutno "najopasnija mesta" za širenje zaraze.

Dodao da će u vozilima gradskog prevoza kontrola posebno biti sprovođena na dužim linijama i onim koje spajaju centar i rubne gradske opštine.

#Beograd

#Darko Glavaš

#Kontrola

#nove mere