AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk nalogu je Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da od sutra ujutru rade bašte ugostiteljskih objekata.

- Na osnovu Naredbe ministra zdravlja o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 koja je doneta danas, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je upravo odluku da od sutra na teritoriji Grada Beograda mogu da rade bašte ugostiteljskih objekata do 22 sata - naveo je Vesić.

Naredba stupa na snagu odmah i važi od sutra, 5. aprila u 6 sati.

- Na osnovu Naredbe ministra zdravlja Grad Beograd je propisao od sutra ujutru ugostitelji mogu da vrše ugostiteljske usluge na otvorenom pod uslovima da korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu kada ne konzumiraju hranu ili piće, da zaposleni moraju da nose zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja, da za stolom ne može da sedi više od pet osoba, da se ne može se izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) i da je radno vreme je svakog dana od 6 do 22 časova - dodao je Vesić.

#Goran Vesić

#koronavirus