AKTUELNO

Sezona godišnjih odmora je u određenoj meri i signal za početak velikih infrastrukturnih radova u Beogradu, pa je tako počela rekonstrukcija Ulice cara Dušana.

Pre mesec dana počeli su radovi u jednoj od glavnih saobraćajnica na Dorćolu – u Ulici cara Dušana. Glavni gradski urbanista Marko Stojčić objašnjava da se od Ruzveltove do Ulice cara Dušana, ali i od cara Dušana do Tadeuša Košćuška, potpuno menja infrastruktura ulice (vodovodna, kanalizaciona mreža, elektrokablovi i slično).

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

- Menjamo u potpunosti tramvajske baštice i šine, menjamo kontrukciju kolovoza, novi su trotoari, ivičnjaci, sve prilazne rampe i svi elementi koji se u stvari i nisu nalazili ovde. Dakle, prvi put u istoriji, od kada je izgrađena ova ulica, imaćemo potpuno, ne rekonstruisanu, već izgrađenu novu ulicu sa svim svojim elementima – objašnjava Stojčić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ugao Francuske ulice i Ulice cara Dušana, gde se trenutno vrše radovi, biće prohodan za saobraćaj već narednog vikenda, a onda se zatvara raskrsnica Dobračine i Tadeuša Košćuška.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zatim čekamo polovinu septembra, kada očekujemo da će biti gotovi svi radovi na kolovozu i kada će biti uslova da se pusti i saobraćaj, kao i tramvajska mreža. Do 1. oktobra bi trebalo da apsolutno svi radovi budu završeni – kaže Stojčić za Pink.

#Beograd

#Dorćol

#Marko Stojčić