AKTUELNO

Sezona godišnjih odmora je počela, mnogi na letovanje u Grčku putuju autobuskim prevozom, a nije retkost da baš pre samog ulaska u autobus budu pokradeni!

Na ovo je upozoreno na Instagram stranici "Grčkainfo".

- Kada je sezona odmora i letovanja i kada krećemo na more, uzbuđenje je veliko i često zaboravimo da obratimo pažnju na to gde smo stavili i da li smo zaštitili od krađe važne i vredne stvari koje nosimo sa sobom na put - pre svega novac - navodi "Grčkainfo".

Dodali su da su džeparoši i lopovi uvek najaktivniji na mestima gde je frekventnost ljudi velika.

- Sa terminala u Beogradu sa kojih turistički autobusi kreću za grčka letovališta (Sava Centar, 25. maj itd), svakodnevno se kradu mobilni telefoni, novčanici i veći iznosi novca iz džepa, ranaca i torbi turista koji polaze na letovanje. Mesta na kojima se dosta krade su i usputna stajališta za odmor. Među oštećenima često bude srednjoškolaca i mladih koji prvi put polaze sa društvom na more bez roditelja, a sada lopovi više ne biraju pa su meta i svi ostali putnici - napominju oni.

Dodaju i da nije retkost ni da lopovi pre polaska uđu u autobus pretvarajući se da su putnici i tom prilikom ukradu nešto od stvari koje su ostavljene bez nadzora.

Saveti

Pazite na svoje torbe i kofere Ukoliko novac i ostale dragocenosti držite u rancu ili tašni, potrudite se da oni uvek budu ispred vas, a nikako na leđima Ne ostavljajte stvari u autobusu pre nego što autobus krene Takođe nemojte držati novac i dokumenta u zadnjim džepovima pantalona

Autor: