AKTUELNO

Odlukom gradskog štaba za vanredne situacije u Beogradu se uveliko radi dezinfekcija ulica, trotoara, javnih površina i parkova. Takođe, počela je dezinfekcija ulaza zgrada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za Nacionalni dnevnik TV Pink da je ova mera od velikog značaja, 220. 000 ulaza zgrada biće dezinfikovano.

-Trenutno se nalazimo na Vračaru, apsolutno se dezinfikuju gelenderi, ulazna vrata i ceo ulaz.Nakon toga ćemo ostaviti obaveštenje kako da se građani ponašaju ubuduće. Nedaleko od ove zgrade nalazi se i canister za dezinfekciju kako bi ljudi mogli sami dauzmu sredstva za dezinfekciju – rekao je Vesić, ističući da je ovo pomoćgrađanima kako bi se zaštitili od koronavirusa.

Kaže da se za dezinfekciju korisite efikasna sredstva koja je preporučila Svetksazdravstvena organizacija.-Radimo takođe i čIšćenje ulica hlorom. Sve kapacitete koje imamo, korisitmo na najbolji mogući način kako bi pomogli građanima u ovoj borobi – rekao je Vesić, ističući da je dezinfekcija primarni cilj.

Apelovao je na građane da budu disciplinovani i poštuju mere Vlade Srbije kako bi se Srbija na najobolji mogući način izborila sa epidemijom.

#koronavirus

'