AKTUELNO

Posle nešto više od četiri meseca završena je rekonstrukcija vrtića "Zvrk" u Zemunu, za koju je ta opština izdvojila 29 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, posle obilaska uređenog vrtića, izjavio je da je rekonstrukcija pokazala koliko novi Zakon o glavnom gradu ima značaja, pre svega zbog mogućnosti opština da uložu u ovakve projekte.

Kako je dodao, primerom obnove vrtića "Zvrk" podiže se kvalitet nastave i boravka dece u predškolskim ustanovama.

- Ova rekonstrukcija je urađena na evropskom nivou, a mi izdvajamo 15 milijardi dinara za vrtiće, od čega 11 milijardi za državne, što predstavlja velika ulaganja - istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Prema njegovim rečima, u Beogradu je predškolskim programom obuhvaćeno 74 odsto dece, što kako kaže, predstavlja mnogo veći procenat u odnosu na ostale gradove u državi.

- U Beogradu se trenutno nalazi oko 80.000 dece u vrtićima, od čega u Zemunu 5.200 - rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da nakon više od 50 godina, koliko postoji objekat, taj deo grada može da se pohvali novim izgledom kakav mu i dolikuje.

- Od temelja do krova je sve uređeno, i mi se borimo da svaki objekat predškolske ustanove u budućnosti izgleda tako - rekao je Matić.

Foto: Beograd.rs

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da će za tekuće održavanje predškolskih ustanova za ovu godinu biti izdvojeno više od 800 miliona dinara i da se već planira kako da se određena sredstva izdvoje i za narednu godinu.

Foto: Beograd.rs

Direktorka zemunske predškolske ustanove "Dr Sima Milošević", u okviru koga se nalazi vrtih "Zvrk", Jasmina Bouli Stanojković, poručila je da su roditelji zahvalni za novi objekat i da je obnova rađena po evropskim standardima.

U vrtiću "Zvrk" trenutno je 181 dete, a u okviru predškolske ustanove obuhvaćeno je 5.200.

#Goran Vesić

#Vrtić

'