AKTUELNO

Završena je rekonstrukcija stanarske garaže "27.marta" i ona je od danas na raspolaganju korisnicima u punom kapacitetu od 193 parking mesta.

Nakon obilaska obnovljene garaže, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u periodu od 2017. godine do danas obnovljeno još 20 stanarskih garaža, u kojima je korisnicima sada na raspolaganju 1.314 novouređenih parking mesta za automobile i 214 parking mesta za motore.

Vrednost radova za obnavljanje garaže "27. marta" je 35 miliona dinara i ona je kompletno renovirana, sa uređenim krovom garaže.

"U okviru rekonstrukcije ove garaže uradili smo kompletnu hidroizolaciju krova, koja će sprečiti prokišnjavanje i sada ćemo završiti jednu uređenu eko zonu, koja će biti spojena sa parkom Raše Popova", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Vesić dodaje da je obnavljanje garaže "27.marta" značajna stvar za Beograđane, zahvaljujući kojoj će kvalitetnije živeti.

Prema Vesićevim rečima, u narednih pet godina biće izgrađeno 10 novih javnih garaža, koje bi prema planu trebalo da se nalaze u Skelićevoj ulici, Vlajkovićevoj, Fruškogorskoj, Požeškoj, u ulici Kneza Miloša, zatim kod Studentskog trga, Trga republike, u Zemunu na dve lokacije, a trenutno se vrši ispitivanje da li je moguće da se garaža izgradi i u blizini Čuburskog parka.

Foto: Tanjug/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

JKP "Parking servis" je pre pet meseci započeo rekonstrukciju garaže "27.marta", koja se prostire na dva nivoa i koja obuhvata prostor od 5.150 kvadratnih metara.

Radovi su obuhvatili sanaciju konstrukcije garaže, koja je imala velike probleme sa prokišnjavanjem, a uveden je novi sistem slivnika, kao i protivpožarne instalacije i zamenjena je i hidrantska mreža.

Foto: Tanjug/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Podovi su zaštićeni od vlage, okrečeni zidovi i saniran je ulaz u garažu. U garaži je uvedeno štedljivo LED osvetljenje sa senzorima pokreta, kao i sistem nadžora, koji dodatno doprinosi bezbednosti vozila.

Sređen je i stepenišni prostor i postavljen je automat za pristup pešaka, i postavljeni su novi interfoni. U garaži "27. marta" korisnici na raspolaganju imaju 88 novouređenih parking mesta za automobile i 21 parking mesto za motore.

#Garaža

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

'