AKTUELNO

Damir Handanović, direktor CEBEF-a, prisustvovao je večeras otvaranju manifestacije "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save i izjavio da je u okviru te manifestacije, koja će trajati do 28. januara, pripremljen bogat program za decu i odrasle.

Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras je otvorena manifestacija "Božićno seoce" koja će trajati do 28. januara.

Direktor CEBEF-a Damir Handanović rekao je da je ova manifestacija deo manifestacije "Beogradska zima", koja je počela 1. decembra i trajaće do 31. januara.

Foto: Beograd.rs

Kako je istakao Handanović, Božićno seoce će ove godine biti bogatije, raznovrsnije, sa više programa.

Foto: Beograd.rs

- Ovako ćemo deci u januaru pružiti nezaboravan doživljaj ovde ispred Hrama Svetog Save. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije, kao i umetnicima koji učestvuju u programu. Podsećam da u Beogradu do pre nekoliko godina, po završetku novogodišnjih praznika, tokom januara nije bilo nikakvih programa za decu i manifestacija Božićno seoce popunila je tu prazninu - napomenuo je Handanović i dodao da će se iz godine u godinu truditi da unapređujemo ovu manifestaciju. 

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

- Uveren sam da će Božićno seoce svake godine biti sve bolje - rekao je Handanović i dodao:

 - Božićno seoce je primer toga da zajedno sa crkvom možemo da radimo brojne projekte. Ovo su pokazatelji da crkva i država mogu zajedno da učestvuju u boljoj budućnosti, ali i da pokažemo da smo odgovorni prema našoj veri, istoriji i tradiciji. To je način i da pokažemo da se donošenje kvazi zakona o tzv. Zakonu o slobodi veroispovesti neće proći, jer su sa nama roditelji i deca iz Crne Gore. Ovim smo dali i punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državnom vrhu koji se nadljudskim naporima trude da sačuvaju imovinu SPC od uzurpatora.

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Manifestaciju "Božićno seoce" otvorili su patrijarh Irinej i izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković.

#Božićno seoce

#Damir Handanović

#Hram Svetog Save

'