AKTUELNO

Kada smo u martu ove godine imali prilike da vidimo prve gejmplej snimke iz Jurassic World Evolution, malo je reći da smo bili oduševljeni.

Kao deca generacije odrasle na “Parku iz doba Jure”, igrati modernu igru u kojoj smo mi arhitekte, menadžeri i tvorci jednog takvog parka, deluje kao nešto o čemu samo možemo da sanjamo.

I dalje smo poprilično uzbuđeni oko izlaska igre, koja nam stiže za manje od nedelju dana, odnosno 12. juna, ali nas je jedna informacija koja je sada stigla pomalo razočarala. Naime, neće biti omogućeno modovanje igre, barem ne “legalnim” načinima.

Ovo nas posebno čudi, zato što je prethodna igra iz studija Frontier Developments, koji radi na ovoj igri, naslov Planet Coaster, imao mogućnost modovanja i solidno razvijenu modding scenu.

Iz studija ovo pravdaju “održavanjem” kvaliteta na nivou i problemom sa licenciranjem, ali je ovo ipak veoma razočaravajuća informacija za mnoge, i mislimo da će, suprotno izjavi, uticati veoma loše na sveobuhvatno iskustvo igranja i generalno razvoj zajednice oko igre. Verovatno je za sve ovo krivac Universal Studios, koji je i vlasnik svih prava na ovu franšizu.

#Dinosaurus

#igrica

'