AKTUELNO

WhatsApp poruke na Androidu koje skladištite, uskoro će se računati u ukupnu memoriju koju imate dostupnu na svom Google nalogu. Kako je Google saopštio na svom blogu, ova promena će se od decembra primenjivati na WhatsApp Beta korisnike, a onda stiže svima početkom sledeće godine.

Ukoliko odlučite da omogućite WhatsApp "rezerve" (odnosno WhatsApp backup) za Android, to će ići na lični Google Account, i zauzimaće deo od 15GB koje dobijate ukoliko niste kupili dodatnu memoriju.

- Pravljenje bezbednosne kopije i dalje će da radi, sve dok imate dovoljno mesta za skladištenje na svom Google nalogu. Ako ga popunite, moraćete nešto da obrišete kako biste nastavili sa korišćenjem - jasan je Google.

Kako se dodaje u istoj objavi na blogu, korisnici mogu da direktno u WhatsApp aplikaciji odaberu velike dokumente i obrišu ih (uglavnom su to fotografije i video-snimci).

U saopštenju se zaključuje da, ako vam je neophodan dodatni prostor, morate da ga dokupite, kao i da se ova promena neće odnositi na vas ukoliko imate Google Workspace pretplatu preko škole ili firme.

Autor: