AKTUELNO

WhatsApp, aplikacija za razmenu poruka koja se široko koristi, a koju poseduje Meta, radi na novoj bezbednosnoj funkciji kako bi dodatno ojačala privatnost korisnika.

Nova funkcija će sinhronizovati zaključavanje razgovora na svim uređajima povezanim sa vašim nalogom.

Jednostavnije rečeno, ako odlučite da zaključate razgovor na svom pametnom telefonu, taj zaključak će biti primenjen i na isti razgovor kada se pristupi WhatsApp-u na vašem računaru, tabletu ili bilo kom drugom povezanom uređaju.

Ovo korisno unapređenje prvo je primetio WABetaInfo, pouzdan izvor za WhatsApp ažuriranja. Otkriveno je u najnovijoj WhatsApp beta za Android 2.24.4.14 ažuriranju, dostupnom za preuzimanje svim korisnicima beta testera putem Google Play prodavnice.

WhatsApp je prošle godine uveo mogućnost zaključavanja specifičnih razgovora. Kasnije su uveli još jednu funkciju nazvanu Tajno zaključavanje, koja korisnicima omogućava postavljanje jedinstvene lozinke različite od lozinke na njihovom uređaju. Ova lozinka skriva fasciklu Zaključani razgovori, čineći je nevidljivom svima koji ne znaju kod.

Foto: Pixabay.com

Međutim, mana ovih funkcija je što su postavke specifične za uređaj. To znači da ovi zaključci moraju biti podešeni zasebno na svakom uređaju - vašem računaru i telefonu - umesto da se automatski sinhronizuju.

Nadolazeća promena će olakšati ovaj proces, automatski proširujući vaše bezbednosne izbore na sve platforme na kojima koristiteWhatsApp.

Ovo unapređeno zaključavanje razgovora će verovatno biti uvedeno u narednom ažuriranju WhatsApp-a.

U drugim WhatsApp vestima, kompanija je nedavno potvrdila da će omogućiti razmenu poruka između platformi putem svog servisa. To znači da će korisnici moći da šalju poruke između WhatsApp-a, Telegrama ili Signala, i obrnuto. Međutim, ova funkcija će verovatno biti dostupna samo u evropskoj regiji.