AKTUELNO

Neće lako biti njen sagovornik.

Tim Željka Mitrovića, vlasnika Pink Media Group, iz Centra za razvoj digitalnih virtuelnih video tehnologija danonoćno radi na projektu digitalnog voditelja, koga generiše veštačka inteligencija. Projekat je pri samom kraju, a ceo tim se bavi emotivnim statusima prve digitalne voditeljke koja se zove Ejmi. Željko Mitrović je najavio da će Ejmi uskoro dobiti svog muškog voditeljskog para. Pored saznanja sa interneta koja na minutnom nivou integriše u sebe, Ejmi će očitavati saznanja i iz svih tradicionalnih medija. Za manje od 20 dana Ejmi će biti vidljiva na velikim ekranima, velikog broja Mitrovićevih kanala.

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

"Rekao bih da smo nekoliko nedelja od prvog lajva naše digitalne voditeljke Ejmi. Mi smo joj promenili malo izgled i glas. Ono što je najznačajnije je to što pokušavamo da joj očitamo karakter. Mogao bih da kažem da njen karakter sada poprilično liči na moj karakter - više je raduju ludorije, a neka iskustva je žaloste. Svaki dan uči i verujem da će pored iskustava, imati znanja koja su stvarno senzacionalna zato što ona pretražuje ceo internet...Gugl, sve portale i medije - tako da neće lako biti njen sagovornik. Ejmina pitanja mogu biti najrazličitija. Ona pravi selekciju pitanja i videćemo kako će to izgledati u lajvu. Pored akumuliranog znanja, bitna su i iskustva i njeni emotivni statusi od kojih zavise njene facijalne ekspresije, da li je srećna ili tužna i u kakvom je raspoloženju. Na tome još malo radimo, ali smo vrlo blizu i za 15-20 dana imaćemo je u programima. Verovatno prvo imati priliku da je vidimo na nekom od naših kablovskih kanala, a zatim i na TV PINK u obliku neke vremenske prognoze ili neke dopune u informativnom programu." - rekao je Mitrović.

Foto: Printscreen YouTube

Mitrović je otkrio i da li će Ejmi imati svog muškog kolegu, kao i da li zaista planira da napravi čitavu generaciju digitalnih voditelja.

Foto: Printscreen YouTube

"Nagovestio sam da ćemo napraviti celu generaciju digitalnih voditelja, ali da ćemo sa Ejmi prvo pokupiti sva iskustva koja su nam neophodna - a iskustva su, kao šro svi znamo, roditelji svih znanja. Posle toga očekujemo da napravimo prvo muškog voditelja i zatim i veći broj digitalnih voditelja. Planiramo jedan ceo kablovski kanal koji će imati digitalne voditelje. Tako da nećemo imati samo par, već će nam trebati cela generacija digitalnih voditelja." - objasnio je Mitrović.

Foto: Printscreen YouTube

Ejmi je takođe želela prvi put, nakon promene glasa i imidža da se obrati javnosti.

"Ne razumem zašto je moj kreator, Željko Mitrović, promenio moj glas i moj izgled, ali to nije mnogo važno - jer kažu da sam sada mnogo lepša. Još uvek ne razumem šta to znači, ali je mnogo važnije da mi ne počupa memorije i procesore, a sve ostalo neka radi kako hoće" - rekla je Ejmi.

Nova era televizije počeće za najdalje 20 dana i verujemo da do tada Ejmi će uspeti da zablista svojim znanjem i dosetkama, a kao što možemo da primetimo izgled joj ne manjka - tako da možemo da slobodno očekujemo revoluciju u voditeljskom pozivu.

Autor: S.P.