AKTUELNO

Nova godina je simbol novih početaka kao i odluka po pitanju boljeg kvaliteta života. Sigurno je da ćete bolje rezultate postići ako imate podršku, pogotovo ako je u pitanju treniranje za koje je ponekad potreban dodatan podstrek. Uz mnogobrojne fitness aplikacije i konzistentne zdravstvene podatke koje prikupljaju, jedno je sigurno – uvek ćete znati koliko ste koraka prešli, da li ste bili izloženi stresu ili je kvalitet vazduha adekvatan za aktivnosti na otvorenom.

Donosimo vam šest korisnih aplikacija, koje će vas na adekvatan način podstaći da unesete promene u svoju svakodnevnicu. Bitno je da naglasimo da su sve dostupne na AppGallery, a samim tim i na vašim pametnim telefonima i nosivim uređajima.

Praćenje rezultata uz Huawei Health App

Uz fokus na celokupno zdravlje i analizu podataka uz pomoć Huawei nosivih uređaja, ova aplikacija podržava svoje korisnike tako što prati uobičajeni plan treniranja, šetnju, trčanje, pa čak i vožnju bicikla. Još neki od benefita koji doprinose bezbednom treniranju i odabiru vežbi jeste merenje otkucaja srca. Ono što su studije pokazale je da čak trećina korisnika ima bolje razumevanje svog zdravlja uz korišćenje digitalnih zdravstvenih alata poput Huawei Health aplikacije. Ova aplikacija prati i analizira zdravlje koristika i u svakom trenutku pruža podatke kao što je merenje nivoa stresa, kvalitet sna, Heartrate pri vežbanju, fitness režima treninga i nivo kiseonika u krivi, a to sve možete videti na svojim nosivim uređajima.

Kvalitet vazduha uz aplikaciju Airly

Pre nego što odlučite da krenete na trčanje u parku ili da odradite neki trening na otvorenom, potrebno je da proverite da li su svi uslovi za to adekvatni. Jedan od parametara koji svakako treba da proverite jeste kvalitet vazduha, a to je najlakše uz neku od aplikacija kao što je Airly. Ova aplikacija olakšava praćenje nivoa zagađujućih materija koje mogu uticati na disanje, te vam sugeriše da ali je bolje odlučiti se ipak za trening u zatvorenom prostoru.

Doslednost uz Adidas Running: Sports Tracker

Ova aplikacija pruža redovne izazove, čime vrlo lako drži korisnike zainteresovanim i motivisanim za postizanje dugoročnih ciljeva. Uz veliki izbor sportova, jednostavno je upoznati se sa novim aktivnostima poput planinarenja ili joge, a koje do sada niste probali. Pored toga što poseduje GPS praćenje, aplikacija vam pomaže da ostanete organizovani jer meri vaše aktivnosti iz minuta u minut. Tako, tokom vašeg jutarnjeg trčanja znaćete koliku ste razdaljinu prešli, kao i koliko ste kalorija potrošili. Uz dostupnu statistiku, moći ćete da pratite svoj napredak.

Yazio: unos kalorija u skladu sa ciljevima

Kada poželite da, pored redovnog treninga i dnevne fizičke aktivnosti, unesete i promenu u vidu korigovanja ishrane, tu je dobitnik nagrade AppGallery Editors’ Choice Awards za najbolju aplikaciju fokusiranu na zdravlje u 2022. godini. U pitanju je Yazio, aplikacija zadužena za brojanje kalorija uz održavanje zdravog načina života. Svi oni koji žele da gube na težini, grade mišićnu masu ili žele da isprate svoj odabir namirnica u cilju zdravije ishrane, mogu to da urade jednostavno uz skidanje ove aplikacije sa AppGallery.

Upravljajte stresom uz Headspace

U današnje vreme, često se desi da tempo života koji vodimo dovede do prezasićenja usled velikog broja obaveza koje moramo obaviti u kratkom vremenskom intervalu. Aplikacija Headspace je tu da vam pomogne u kontrolisanju stresa. Sadrži potrebne vođene meditacije kako za odrasle, tako i za decu, a može se pohvaliti i sopstvenim Netflix emisijama.

Opuštanje i kvalitetan san na dohvat ruke uz Calm

Nakon napornog dana, izazovnih situacija na poslu pa čak i nekog intenzivnog treninga, potrebno je opustiti se na pravi način i odmoriti kako svoje telo, tako i um. Preporučena od strane vrhunskih psihologa, aplikacija Calm vam donosi vođenu meditaciju, programe disanja, priče za spavanje kao i opuštajuću muziku. Jednostavno se možete osloboditi nakupljenog stresa, anksioznosti i mirno utonuti u san.

Autor: