AKTUELNO

Kako dolikuje tradiciji dugoj 74 godine, svetski Sajam vazduhoplovstva Farnborough Airshow vrato je svetsku avio industriju na glavnu pistu. Na radaru posetilaca najvećeg Airshow-a bio je Pinkov PR-DC.

Ovo je prvi put da jedna srpska kompanija učestvuje na Sajmu.

Direktor i vlasnik televizije Pink, ali i prvi čovek PR-DC-a, ističe da je veoma zadovoljan. Kako objašnjava Sajam postoji 74 godine, PR-DC tek dve.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- Veliko smo iznenađenje i za medije i za potencijalne klijente koji su svi iz ove industrije. Danas je bilo nekoliko velikih, koji kao i u Dubaiju i u Emiratima, predlažu partnerstvo, što mi za sada odbijamo jer nam nisu potrebna jer hoće da nađu svoj put - kaže Mitrović.

Mitrović dodaje da je jako zadovoljan što se, kako kaže, ukupna regulativa u svetu, posebno u Evropi, menja.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- Videli ste, ovde se najviše razgovora vodi kada je civilna upotreba ovakvih bespilotnih letelica u pitanju, kako da se dođe do regulativa kojim bi se odobrile slobodne zone za letenje i kada je visina i kada su rute u pitanju, da bi misije mogle da se sprovode bez nekih posebnih odobrenja - rekao je Mitrović.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

Kako kaže, sve se kreće ka tome da se dronovi sve više upotrebljavaju u civilnoj industriji, odnosno za civilne potrebe.

- Sve se sada ubrzano razvija, tako da je dobro što smo se sada pojavili, a ne pre 74 godine - kaže Mitrović.

Autor: