AKTUELNO

Članica žirija najpopularnijeg dečijeg muzičkog takmičenja uputila je podršku takmičarki koja je, nakon što je živela bez majke, izgubila i oca.

Leontina Vukomanović se već godinama posvetila radu sa decom - što kroz dečiji hor "Čarolija", što kao član žirija najpopularnijeg dečijeg takmičenja u regionu "Pinkove zvezdice".

Rad sa mladim talentima joj i te kako prija i kaže da pre svega uživa u njihovim nastupima.

- Jedinstvena je prilika da na jednom mestu okupimo decu iz celog regiona i da uživamo u njihovim talentima. Namerno neću da upotrebi reč "vrednujemo", jer mi zaista uživamo u njihovim interpretacijama. Mnogo mi je drago što smo kao žiri kompaktni i što se često ispostavi da imamo identične stavove prema kandidatima, zbog čega znamo da smo na pravom putu - rekla je Leontina za Pink.rs.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

S obzirom na to da radi sa decom i da ponekad mora i da ih i kritikuje, Leontina je objasnila kako se ostali članovi žirija i ona snalaze u takvim situacijama.

- Različitost članova žirija je ono što olakšavu tu situaciju. Neko će to reći ulepšano, neko veoma direktno, neko će reći tehnički, tako da smo u komentarima namirili sve aspekte koje bi dete trebalo da čuje. Vidim kod velikog broja kandidata da usvajaju ono što im kažemo, jer se već sledeći put pojave sa ispravljenim stvarima o kojima smo pričali - ispričala je Leontina.

Foto: Pink.rs

U trećoj sezoni imamo priliku da vidimo kandidate koji su se ponovo prijavili, nakon što su ispali u prvoj sezoni, a pevačica ne krije koliko joj je drago zbog toga.

- Deca se menjaju i u roku od dve godine, imamo novo dete. Vidi se promena ne samo u fizičkom izgledu, već i u zrelosti, načinu na koji poimaju svet oko sebe. Zrelost je veoma bitna kada je reč o ovom takmičenju. Todor Kitanović je i u prvoj sezoni pokazao svoj talenat, ali je tada bilo možda zrelije dece od njega. Zato mi je drago što je dobio šansu da  se ponovo takmiči - rekla je pevačica.

Foto: Printscreen Youtube

Veoma tužna vest ostavila je u šoku sve koji verno prate ovo takmičenje.

Naime, otac Valentine Stojanović, koja se takmičila i u prvoj sezoni, preminuo je, a kako joj je i majka umrla, ova devojčica ostala je samo sa bakom.

Foto: YouTube screenshot

Foto: Printscreen Youtube

Ni Leontina nije ostala ravnodušna na ovo, te je naglasila da će ostali članovi žirija i ona učiniti sve da Valentini olakšaju ovaj težak period.

- Čuli smo tužnu vest, Valentina je ostala bez oca. Imamo jednu grupu, gde smo mi iz žirija i produkcije, i svi smo bili u šoku jer znamo njen težak životni put. Nadam se da će naći snage da prevaziđe tugu. Nije je život mazio, ali nadam se da to pesma može ikako da olakša. Nama, muzičarima je muzika uvek izlaz, lek. Svoju tugu možemo da ispoljimo i kroz pesmu. Žao mi je što joj se to dogodilo, a mi ćemo se kao žiri, kao jedan kolektiv truditi da joj olakšamo i da joj pomognemo, i da ako je ikako moguće nastavi sa takmičenjem - objasnila je Leontina.

Foto: YouTube screenshot

Za sam kraj razgovora, članica žirija najpopularnijeg takmičenja nije imala problem da otkrije koji kandidati su već stekli status favorita.

- Izdvojio se jedan kandidat čudesnim pevanjem, a to je Roko Blažević, koji je i najstariji od svih njih. Ali, ne zaboravimo da nisu neminovno pobednici oni koji tehnički najbolje pevaju, već se tu mora poklopiti mnogo stvari. Izdvojila se i najmlađa učesnica, Jovana Radonić, koja je sa svojih pet godina pokazala da ima harizme za svih devedeset takmičara koliko ih je došlo u prvi krug. Sve je moguće u ovom takmičenju jer na kraju publika ta koja odlučuje, što skida veliki teret sa naših leđa - završila je Leontina.

Foto: Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Autor: M. Đurović

#Jovana Radonić

#Leontina Vukomanović

#Pinkove zvezdice

#Roko Blažević

#Todor Kitanović

#Valentina Stojanović

'