AKTUELNO

Ginekolog Vanja Milošević rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink da je bitno da se žene svoje navike i svoj način ishrane prilagode vremenskim uslovima.

- Sunce je vrlo važno, treba biti obazriv, i ne preterivati, ali znajte da je izuzetno važno. Leto svakako nosi neke rizike posebno kada su ginekološke bolesti u pitanju. Visoka temperatura, visoka vlažnost, bakteriološki neispravna voda i tako dalje - rekao je Milošević.

Kako kaže, žena bi trebala za svaku promenu koju primeti da se obrati lekaru i nikako da se ne leči na svoju ruku.

Foto: TvPink Printscreen

- Organizam je jedan savršen kompjuter koji nam daje uvek neke predznake koje bi trebalo da poslušamo i da budemo umereni. Ono što je bitno, jeste da žene svoje navike i svoj način ishrane prilagode vremenskim uslovima. Nisam od onih koji voli da plaši ljude, postoji porast nekih seksualno prenosivih bolesti, ali nije nešto posebno. Dodatni oprez nije na odmet, jer je leto i ovo je period kada su one izraženije - rekao je ginekolog Milošević.

Kako kaže, najbitnije je da se ne leče same, niti putem Interneta.

Foto: TvPink Printscreen

- Problemi sa kožom su preko letnjeg perioda takođe povećani. Tamne fleke kod osoba koje su predisponirane, ali je vrućina faktor koji je presudan. On se leči jednim starim lekom koji se prepisuje. Muškarci su malo više skloni na primer atletskom stopalu - rekla je Blagojević.

Kako kaže, alergija na Sunce može biti jako teško podnošljiva.

#Bolest

#Ginekolog

#leto

#žene

'