separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

EVO ZAŠTO ŠEĆERE TREBA DA SVEDETE NA MINIMUM


Trebalo bi što hitnije da ograničite unos šećera u ishrani.


Ukoliko ne možete da odolite slatkišima, obožavate da grickate šećer i pijete napitke sa ovim slatkim dodatkom, trebalo bi što hitnije da ograničite njegov unos. Nekoliko saveta nutricionista mogu vam u tome pomoći. U protivnom, može doći do gojaznosti i ugrožavanja zdravlja.

- Šećer ne treba da dodajete u ma kakvu hranu, pogotovo ne u žitarice, kafu i čaj.

- Čuvajte se nemasnih grickalica. Iako oslobođene masnoća, one ipak sadrže kalorije i doprinose gojenju. Sadrže i šećer, mada to većina ne zna.

Autor: Pixabay.com

- Ne verujte u priču o zdravom šećeru, poznatom kao žuti šećer. I taj šećer u organizmu izaziva iste procese kao i "običan" - beli.

- Kada kupujete namirnice, pažljivo čitajte etikete. Obavezno isključite proizvode koji imaju puno šećera ili sadrže veštačke zaslađivače. Veštački zaslađivači u većini slučajeva ne sadrže kalorije, ali zato mogu da povećaju želju za slatkišima i ugljenim hidratima uopšte. Osim toga, stručnjaci smatraju i da zaslađivači troše zalihe hroma u organizmu, koji je od ključne važnosti za metabolizam šećera.

- Da biste smanjili unos šećera ograničite čak i količinu voća. Ne konzumirajte voćne sokove, ukoliko nisu stoprocentno voćni.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti