separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Izlečite upalu sinusa: Posle ovog ćete zaboraviti na maramice, alergije i antibiotike!


Oni ljudi koji imaju sinusne infekcije, znaju koja je to muka. Međutim, postoje narodni lekovi koji pomažu bolje od antibiotika


Prvi korak: Lečite simptome

Pijte mnogo vode, vrele supe, čaja bez šećera - uopšteno hidrirajte organizam. Izbegavajte kofein, alkohol, pušenje.... Sve ove supstance dehidriraju organizam uzrokujući zgrušavaju sluz i zapušavaju već upaljene disajne puteve.

Rastvorite višak sluzi: jedite reh ili ljute paprike koje će otvoriti vaše disajne puteve i rastvoriti sluz. Najbolje je da u čaši rastvorite malo jabukovog sirćeta sa vodom i to popijete svako jutro. Ovaj napitak razgrađuje sluz u sinusima.

Masirajte lice - ako vam ne pomaže gore navedeno, obavezno masirajte lice oko sinusa i na taj način pokušajte da stimulišete prirodno otpušavanje sinusa.   

Inhaliranje sa parom - Pokušajte sa starim dobrim inhaliranjem nad šerpom vode u koju ste stavili kapi eukaliptusa. Para će razgraditi sluz u sinusima i pomoći će vam da normalno dišete.

Ispiranje slanom vodom - Ako ste skloni čestim infekcijama, obavezno nos i sinuse ispirajte rastvorom slane vode ili fiziološkim rastvorom. U špric uzmite oko 3ml fiziološkog rastvora i naglo ga ušpricajte u nos. 

Kurkuma: ovaj začin sadrži prirodni antiinflamatorni kurkumin koji je u stvari antioksidans. Kada skuvate topao čaj od ovog začina dobićete čiste sinuse.

Jabukovo sirće: u šolju tople vode dodajte 3 kašike jabukovog sirćeta pa taj napitak uzmite tri puta dnevno. Ovaj čaj će vam pomoći da rastvorite sluz u sinusima i "prodišete" punim plućima. Jabukovo sirće će vam pomoći i da se izborite sa infekcijama.

Drugi korak: Popravite imunitet

Jak imunitet može da podnese sve, pa i alergijske napade koji neće da se završe upalom sinusa i teškim infekcijama. Stoga je obavezno da radite na jačanju imuniteta. Naša preporuka je da uzimate Vitamin C u što većim količinama, a najbolje je da ga u telo unosite u vidu namirnica bogatih istima. Svakodnenvo ispijajte limunadu, jedite što više svežeg voća i povrća a najviše jedite mladi crveni i beli luk. Riblje ulje je davno zaboravljeni lek koji smo kao deca obavezno pili. Danas ga možete naći u kapsulama ili perlicama koje se rastvaraju u želucu. Tako ćete izbeći odvratan ukus ovog ulja, a pri tome ćete osnažiti telo Omega 3 masnim kiselinama. 

Ulje origana

Rastvorite samo jednu kap ulja origana u šolju čaja ili čašu soka i to je sasvim dovoljno da osnažite organizam. Ulje origana sadrži antibiotičak, anti virusna i anti gljivična svojstva. Ovo ulje može i da se udiše kako bi otpušilo sinuse.

Treći korak: Eliminišite uzročnike alergije

Ako patite od alergije, na vreme ustanovite na šta ste alergični pa koristite odgovarajuću terapiju. Redovno čistite kuću od prašine, grinja i buđi. Ne provetravajte kuću kasno uveče i rano ujutru. Redovno menjajte posteljinu i umivajte se čim uđete u kuću. Kosu perite što češće možete, kao i garderobu jer se alergen iz vazduha zadržavaju upravo na kosi i odeći. Ako ispratite ove korake možete da zaboravite maramice i sinusne infekcije.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti