AKTUELNO

Nije čudno što je većina “zdravih” namirnica koje stoje u rafovima u prodavnicama zapravo nezdravo.

Veliki broj namirnica koje nam se poturaju kao ”zdrave namirnice” zapravo nikada se neće naći na meniju nutricionista i profesionalaca koji znaju kako treba i šta jesti.

Nutricionisti smatraju da ove namirnice nikako ne bi trebale da se nađu na vašem sledećem spisku za kupovinu.

Ovsena kaša sa dodatim ukusom

Instant kaša često ima dodatak šećera i soli. Zato obavezno gledajte koje sastojke ima kaša koju kupujete, a ako ima manje od 6 grama šećera i manje od 140 miligrama soli po jednom serviranju - onda je dobra za vas.

Perece

Perece su praktično napravljene od šećera, a ova namirnica koja je napravljena od rafinisanih ugljenih hidrata nema apsolutno nikakvu dobru stranu i uticaj na zdravlje.

Čips od povrća

Prženi čips je prženi čips bez obzira da li je od krompira ili cvekle. Većina ovih čipseva ima podjednako kalorija kao i čips od krompira.

Kupovni kikiriki puter

Ukoliko kupujete kikiriki puter sa manje masti ili bez masti, uštedite sebi novac jer oni imaju skoro podjednako kalorija kao i regularni kikiriki puter jer mu je dodato mnogo više šećera koji će nadoknaditi masti.

Sosevi za salatu bez masti

Sosevi sadrže povrće i začine koji su odlični za naše zdravlje i imuni sistem, ali ako u njima nema zdravih masti naše telo ne može da absorbuje te korisne hranljive materije.

#Hrana

#Zdravlje

'