AKTUELNO

Mali je broj žena koje bar jednom u životu nisu imale urinarnu infekciju, prepoznatljivu po učestalom mokrenju - često izuzetno neprijatnom i bolnom.

Urinarne infekcije pogađaju i muškarce i žene, ali zbog anatomskih razlika češće oboljeva „nežniji pol”. Najčešći izazivači su bakterije inače prisutne u debelom crevu, ali ukoliko se nađu u mokraćnom sistemu, ove bakterije prave veliki zdravstveni problem. Ženski urinarni kanali su mnogo kraći, zbog čega i postoji veći rizik kod žena.

Ešerihija koli je uzročnik preko 90 odsto svih urinarnih infekcija. Prate je učestalo mokrenje, peckanje, bol, pritisak u donjem delu stomaka i druge tegobe.

Foto: Pixabay.com

Najčešći uzroci urinarnih infekcija

Zdrave osobe sa jakim imunim sistemom uglavnom nemaju problema da se izbore sa invazijom bakterija. U situacijama kada stres, bolest, fizička povreda, ili loša i nepravilna ishrana oslabe imuni sistem, bakterije lako pobede odbrambene ćelije i dolazi do urinarne infekcije.

Trudnoća, menopauza i seksualni odnosi takođe mogu da povećaju rizik, i dovedu do infekcija urinarnog trakta.

Bakterija Ešerihija koli je gotovo najčešći uzročnik upornih urinarnih infekcija. Nepravilno lečena infekcija izazvana ovom bakterijom, udružena sa oslabljenim imunitetom, može dovesti i do upale bubrega, sa visokom telesnom temperaturom, bolom, povraćanjem i pojavom krvi u mokraći.

Rešenje problema

Terapija je često antibiotska. Ešerihija dopire do najdubljih slojeva sluzokože urinarnog trakta i tamo se zadržava, zbog čega često ostaje nedostupna uobičajenoj terapiji. Zaostala Ešerihija se umnožava u zidovima urinarnog sistema, i aktivira pri najmanjem padu imuniteta, što dovodi do ponovne pojave infekcije. Nije mali broj pacijenata koji se sa ovim problemom bore godinama.

Zbog toga se sve više uz antibiotike, preporučuje i upotreba prirodnih preparata, koji ne remete balans bakterijske flore, a smanjuju mogućnost ponovne pojave infekcije.

Naturoplex® je prirodni preparat koji pomaže da se zaustavi urinarna infekcija i spreči njena ponovna pojava. Naturoplex® pomaže da se tegobe i bolovi pri mokrenju značajno ublaže već tokom prvog dana primene. Dopire do najdubljih delova sluzokože urinarnog trakta i ubrzava eliminaciju Ešerihije, tako što je ‘’skida’’ sa zidova urinarnog trakta.

Foto: Promo

Potpunom eliminacijom Ešerihije sprečava se mogućnost ponavljanja infekcija.
Naturoplex® se može primenjivati samostalno, ili u kombinaciji sa antibioticima, čime se dodatno ubrzava nestajanje tegoba i sprečava vraćanje infekcije.

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#urinarna infekcija

'