AKTUELNO

Saznajte kako izaći na kraj sa trenutnim prilikama na nebu i sopstvenim raspoloženjem.

Verovatno ste primetili da se ovih dana čudno osećate...temperatura je naglo porasla, vreme je promenljivo, pritisak vam pada, pospani ste više nego inače, a želja za promenom i lepim stvarima u vašem životu je tek, kao pupoljak, počela da pupi u vama. Mislite, verovatno je čuveni prolećni umor u pitanju i onda naletite na mnoštvo objava na društvenim mrežama i portalima- ipak je u pitanju taj retrogradni Merkur.

Bilo da ste strastveni fan astrologije ili ne verujete u to uopšte, već pročitate takve vesti čisto iz dosade ili zabave, ipak se neki crv sumnje budi u vama - da li je sve to istina i da li se psihički pripremiti na dodatnu pometnju koju planete predviđaju? Koliko je realno da se sve to izdešava, a deluje vam da stvari ne funkcionišu baš najbolje- škola i ispiti klimavo napreduju, posao neinteresantan i zamoran, a od ljubavi ni traga...Da li je zaista lakše pratiti smernice koje vam planete daju ili je to samozavaravanje?

Retrogradni Merkur „kaže“- imaćemo nalete preosetljivosti, zbunjenosti, oscilacija i preispitivanja na svim životnim poljima. Kako se Merkur kreće unazad u vodenom znaku Riba, sve će nam izgledati kao da gledamo kroz vodu- uvek druga i varljiva slika stvari. Kada „uronite u vodu“ i otvorite u oči, teško da vam je išta jasno, sve je valovito i promenljivo. Možemo biti žrtve svojih i tuđih iluzija o svetu, ljubavi, životu, a mogu nam se dešavati i greške. Tu su i zastoji u saobraćaju, komunikaciji, poslovima, odloženi ugovori, greške u porukama, kvarovi aparata, neobjašnjivi gubici stvari, brige o svemu i svačemu.

Foto: Pixabay.com

Prema mišljenju astrologa, treba samo da se strpimo i pustimo da sve prođe do 28. marta, kada će Merkur izaći iz Riba i ući u znak Ovna. Do tada, možemo da meditiramo i strahujemo, jer astrolozi svakodnevno ističu dokaze planetarnih rasporeda o kojima pričaju. Mislimo se da li je ovaj svet zaista tako predvidljiv i zar ne možemo ništa sami za sebe uraditi?

Naravno da možemo! I treba da uradimo. Ne možemo garantovati da se nešto od predviđenih pojava neće desiti. Planete na neki način utiču na nas jer su deo nas, kao i mi njih. Zar se te stvari svakodnevno nisu dešavale ili ne, i kada nismo bili svesni astrologije? Mnogima od nas su te stvari neki oblik sigurnosti, stalnosti, predvidljivosti, nešto za šta treba da se uhvatimo i tako ćemo uspeti, samo treba pratiti jasno predviđena uputstva. Da li je uvek tako? Astrološka predviđanja su samo jedna od projekcija puteva kojim naš život može krenuti, jedna od mnogih mogućih varijacija. Zašto onda ne bismo svoju željenu varijaciju i putanju kreirali sami?

Razmislite šta lepo možete u toku dana učiniti za sebe, bilo šta što će vam izmamiti osmeh, a najčešće ne košta ništa- poljubac, osmeh, zagrljaj, poruka za dobro jutro ili laku noć, iznenađenje na jastuku, šetnja pored reke, mora, sunčanje, omiljena kafa sa dragim ljudima...ima tako mnogo varijacija. Ima i mnogo vas koje će probuditi suočavanje sa nekim davno potisnutim problemom, nesporazum sa nezgodnom osobom koji treba napokon da rešite, nedefinisana ljubavna veza koja vas samo koči i iz koje biste rado zakoračili u nove ljubavi... zato samo napred!

Planete možda predviđaju neke naše potencijalne puteve i životne potencijale, ali ne određuju nas i naše odluke u potpunosti. Nas određuju naši izbori. Može biti korisno sagledati nekada neke pravce i rešenja koja planete predlažu i prihvatiti ono za šta mislimo da nam je korisno- bez nekog velikog opterećenja. Ako Venera, recimo, u nekom periodu kaže da nas čeka neopisiva sreća i ljubav uskoro, možemo prigrliti to osećanje lepog iščekivanja, zračiti lepotom i pozitivnošću i tako zaista privući ljubav u život. Moć autosugestije je ogromna, a zavisi od toga kakva su vaša bazična životna uverenja. Ako nešto „krene po zlu“, planete su te koje možete okriviti!

Ipak, najbitnija je naša odluka šta možemo svakog dana uraditi za sebe? Samo želimo da stres, brige, problemi i napetost nestanu, i da se opet probudimo sa osmehom na usnama i osećajem da možemo mnogo toga i da nas ipak čekaju lepe stvari. Uvek možemo potražiti pomoć- nema u tome nikakve sramote i stida, već samo zdrave brige i odgovornosti za sebe. Uvek postoje ljudi velikog srca i još većeg znanja i iskustva koji će nam je pružiti.

Foto: Pixabay.com

A kao prvi korak do boljeg raspoloženja i života, za vas je tu Tensilen®.

Tensilen® predstavlja preparat prirodnog porekla, sa blagim i brzodelujućim antidepresivnim dejstvom. U svom sastavu ima S-adenozil metionin (SAM-e), aminokiselinu koja je odgovorna za proizvodnju serotonina- „hormona sreće“ u našem organizmu, kao i kompleks vitamina B koji pozitivno deluje na nervni sistem.

Tensilen® će pomoći u otklanjanju simptoma stresa, napetosti, anksioznosti i depresije.

Saznajte kako je za sreću svakog dana potrebno samo malo...jedna kapsula Tensilena® i vaš pozitivan stav.

A, planete će biti uvek tu za vas, jer mi smo celina zajedno sa njima, a postajemo deo i onih koji nas razumeju, koji nam pruže ruku i pomognu nam kada je teško. Kada malo bolje razmislimo, sve je to na neki načino povezano.

Jer...“ Nijedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo Zemlje. I zato nikad ne pitaj za kim zvona zvone: ona zvone uvek za tobom“(E.H.)!

Ne zaboravite, vi ste važni! Tensilen® to već zna!

Autor: Pink.rs

#Merkur

#Zdravlje

#planete

'