AKTUELNO

Odmah krenite sa ovim planom poboljšanjem vašeg metabolizma i opšteg zdravlja!

Postoji mnogo načina da izgubite težinu. Međutim, većina njih će vas učiniti gladnim i nezadovoljnim. Sagledajte sledeći plan sa tri značajna koraka, koji će vam pomoći da zdravo smršate, istovremeno smanjujući apetit, i poboljašavajući svoj metabolizam i zdravlje.

1. Smanjiti unos kalorijaNajvažniji deo korekcije ishrane je smanjivanje šećera i ugljenih hidrata. Jer, kada to učinite, nivo gladi će pasti i unosićete mnogo manje kalorija. Tada će vaše telo, umesto sagorevanja ugljenih hidrata, za energiju početi da koristi vaše uskladištene masti. Zvuči nemoguće? Nauka kaže drugačije. Mali broj kalorija je jedna od osnovnih karakteristika biljnih vlakana. Kada konzumiramo biljna vlakana, mi unosimo veoma malo kalorija, a ipak se osećamo sito. Vlakna se u našim crevima ponašaju poput sunđera. Ona upijaju vodu i ubrzanim prolaskom kroz creva sprečavaju iskorišćavanje kalorija i njihovo taloženje na bokovima, stomaku i drugim kritičnim regijama. Istraživanja potvrđuju, da se putem stolice, zajedno sa vlaknima, iz tela izbaci veći deo kalorija koje preko dana unesemo.

Foto: Pixabay.com

2. Jedite proteine, masti i povrćeSvaki od vaših obroka treba da bude osmišljen tako da sadrži izvor proteina, izvor masti i izvor povrća sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.Izgradnja vaših obroka na ovaj način će automatski dovesti unos ugljenih hidrata u preporučeni opseg od 20-50% , od ukupne količine hrane dnevno.Preporučeni izvori proteina su:Meso: govedina, piletina, svinjetina, jagnjetina.Ribe i plodovi mora: losos, pastrmka, školjke, skuša.Jaja: cela jaja sa žumancem.

Preporučeni izvori masti su: maslinovo ulje, kokosovo ulje, avokado, malo putera.Jedite 2-3 obroka dnevno. Ako ste poprilično gladni, dodajte četvrti obrok. Nemojte se plašiti masti, jer pokušavati da izbacite i masti i ugljene hidrate u isto vreme je recept za neuspeh. To će samo učiniti da se osećate nesrećnim i napustićete plan zdrave ishrane, a to ne želite.Izvori povrća sa niskim sadržajem ugljenih hidrata koje treba da konzumirate su: brokoli, karfiol, spanać, paradajz, kelj, prokelj, kupus, zelena salata, krastavac.

Dobra vest je da možete jesti ogromne količine navedenog povrća, bez prelaska 20-50% ugljenih hidrata dnevno. Ovakva ishrana zasnovana bazično na mesu i povrću sadrži vitamine, minerale i vlakna koji su vam potrebna. Proizvod koji sadrži upravo ovu moćnu kombinaciju vlakana, minerala i vitamina koja su vam potrebna u procesu mršavljenja je Herbafast fiber.

Foto: Pixabay.com

Herbafast fiber sadrži najveću količinu biljnih vlakana koja vezuju vodu i zauzimaju prostor u želucu, pa je potreba za hranom manja. Na putu kroz creva, Herbafast fiber vezuje masnoće i smanjuje količinu masti koja dospeva u organizam. Samim tim, smanjuje se stvaranje masnih naslaga. Uz vlakna koja regulišu crevnu floru, vitamine i minerale koji se takođe nalaze u Herbafastu, jačamo imunitet i ostajemo zdravi dok mršavimo.

Herbafast Fiber je dokazano siguran i efikasan. Evropska agencija za bezbednost hrane je potvrdila da vlakna u preparatu Herbafast Fiber dokazano smanjuju telesnu težinu i povećavaju osećaj sitosti. Konačno nešto za mršavljenje u šta možemo verovati.

3. Vežbajte minimum 3 puta nedeljnoPreporučljivo je da se bilo kako fizički aktivirate kako bi što pre izgubili suvišne kilograme.Najbolja opcija je da vežbate 3-4 puta nedeljno, bilo da je to teretana, pilates, joga, ples, grupni sportovi. Aktivnim vežbanjem ćete sagoreti mnogo više kalorija i sprečiti usporavanje vašeg metabolizma, što je uobičajeni neželjeni efekat gubitka težine. Ovako ćete i ojačati svoju mišićnu masu dok gubite značajne količine telesnih masti.

Kako napraviti dobro izbalansirani obrok, uvrstiti vežbanje i vlakna u svakodnevni brzi stil života?To je za vas uradio tim stručnjaka u okviru Herbafast Akademije za zdravo mršavljenje. Uz nezamenjivi suplement Herbafast Fiber – vlakna za zdravlje, dobijate mesečni plan ishrane sa optimalnim unosom nutrijenata, mesečni plan vežbanja, kako biste mogli vežbati i kod svoje kuće barem 5 minuta dnevno.

Više o zdravoj ishrani i programima mršavljenja pročitajte više OVDE.

Autor: Pink.rs

#Dijeta

#Težina

#Zdravlje

'