separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

zanimljivosti

Mladunče kita spaseno kod obale Australije


Mladunče kita oslobođeno je kod istočne obale Australije nakon što se uplelo u mrežu za ajkule.


Stručnjaci Departmana za poljoprivredu i ribarstvo i zabavnog parka u gradu Gould Koust skoro dva sata su u utorak ujutru pokušavali da, iz mreže dugačke 500 metara, izvuku nasukanog kita na plažži Grinmont.

 Kako AP napominje, mreže su postavljene u vodi kako bi zaštitile kupače od napada ajkula. 

- Mladunče je usled uplitanja u mrežu zadobilo površne povrede, ali ništa što bi moglo da predstavlja pretnju po njegov život, a kada je oslobođeno, otplivalo je zajedno sa majkom - saopštila je organizacija parka u Gould Koustu (Sea World Gold Coast). 

Direktor naučnog odseka ovog parka Trevor Long rekao je da je operacija spasavanja bila stresno iskustvo. 

- To je bio veoma, veoma mladi kit, teško upetljan u mrežu, skoro kao da je bio upakovan u nju, bilo je veoma stresno i za mladunče i za njegovu majku. Majka je bila vrlo blizu mladunčetu i svima nama i bila je prilično zainteresovana za to što smo radili. Iskreno verujem da je ona shvatila da pokušavamo da pomognemo mladunčetu, a ne da ga povredimo, te da je zato bila mirna - rekao je Long za australijske medije. 

Prema njegovim rečima, na osnovu ogrebotina na telu mladunčeta, veruje se da je ono bilo upetljano u mrežu duže vreme, a vlasti je obavestila nepoznata osoba koja je zapazila situaciju tokom jutarnje šetnje.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti