separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

zanimljivosti

ONA JE MEDICINSKO ČUDO! Rodila je sina kada je imala 5 GODINA i ostala upamćena kao najmlađa majka u istoriji!


Peruanska devojčica u medicinskoj istoriji zabeležena je kao najmlađa majka ikad.


Lina Medina rođena je oktobru 1933. u peruanskom gradu Ticrapu. Kada je imala samo pet godina, roditelji su je doveli u bolnicu jer je imala abnormalnu tvorevinu na području abdomena, za koju su verovali da je cista ili tumor, ali nakon što su je lekari pregledali, otkrili su zapanjujuću činjenicu - devojčica je u sedmom mesecu trudnoće! 

Doktor Geraldo Lozada preuzeo je slučaj, a on ju je odveo u specijalizovanu bolnicu za žene gde je definitivno potvrdio trudnoću. Lina je kao tako mala devojčica mogla ostati trudna zbog stanja koji se naziva preuranjeni pubertet, koji u osnovi označava rani početak seksualnog razvoja. Kod većine devojaka on počinje u periodu od 11. do 13. godine s prvom menstruacijom, no kod Line je menstrualni ciklus počeo već s tri godine, a imala je razvijene grudi sa četiri godine. 

U maju 1939. službeno je postala najmlađa majka u istoriji rođenjem dečaka kog su porodili carskim rezom. Beba je rođena s 2.700 grama, dobrog zdravlja i opšeg stanja te mu je Lina dala ime Gerardo. Već za nekoliko dana "mama" i beba pušteni su iz bolnice. 

Ni danas se ne zna ko je otac deteta 

Kao što bi se i očekivalo, nagađalo se da je dete plod seksualnog zlostavljanja. Linin otac je odmah uhapšen i ispitivan zbog sumnje na silovanje i incest, ali pušten je zbog nedostatka dokaza. 

Sama Lina nikad nije otkrila ko je otac njenog deteta, kao ni okolnosti u kojima je došlo do začeća. Prema članku iz 1955. koji je analizirao slučaja, u selu u kojem je Lina rođena bile su česte svečanosti Indijanaca. "One su često završavale orgijama, a silovanje na tako nečem ne bi bilo nemoguće", pisalo je. 

Kroz godine većina ljudi je priču o Lininom majčinstvu nazivala običnom prevarom, no brojni su doktori pregledali dokaze zabeležene u medicinskoj istoriji, od biopsija do fotografija i rendgenskih slika male Line.

Gerardo je odrastao verujući da mu je Lina sestra, ali kada je imao deset godina dečak je ipak saznao da mu je ona biološka majka. Živeo je do 40. godine, kad je 1979. iznenada umro od bolesti koštane srži. 

Lina Medina je uspešno završila školu te je kasnije radila kao sekretarica lekaru koji je vodio njen slučaj, dr Lozadi. On joj je pomogao sa školovanjem. 

Kasnije se u udala i drugog sina rodila u dobi od 38 godina - čak 33 godine nakon prvog. Iako je i danas živa, Lina odbija razgovore s medijima i još uvek ne želi da otkrije pravi identitet oca njenog prvog, preminulog deteta. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti