AKTUELNO

Neudatim ženama sa navršenom tridesetom godinom života biće ponuđeni dodatni slobodni dani u firmama u istočnoj Kini. One će to moći da urade tokom jednog od najdužih perioda javnog odmora, kako bi imale priliku da idu na sastanke.

Dve kompanije, koje vode jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija u regionu – tematski park "Songčeng" u Hangžou, spremile su neobičan "poklon" za svoje slobodne radnice. One dobijaju četiri nedelje za "prolećni festival" kako bi imale slobdono da pronađu muža.

Umesto odmora od jedne nedelje u periodu između 4. i 10. februara, koji imaju svi u zemlji, žene preko trideset godina će uživati u dodatnim "danima za sastanke".

Od ovoga one mogu i da profitiraju. Ako uspeju da se udaju pre kraja 2019. godine, kompanije će im dati bonus platu.

Ranije ovog meseca, srednje škole u istom regionu su ponudile neudatim učiteljicama bez dece da se prijave za "ljubavno odsustvo" dvaput mesečno i uživaju u životu.

Žene, koje su same, sa navršenom tridesetom godinom života se u Kini obično smatraju "ostacima žena", jer se veruje da posle dvadeset pete imaju slabije šanse da privuku mušku pažnju i udaju se.

#Žena

'