AKTUELNO

Opštinu Paraćin, prema pisanju medija, mesecima potresaju afere u koje su umešani funkcioneri opštine i ljudi grupisani oko predsednika opštine i potpredsednika DS Saše Paunovića.

Pink.rs došao je u posed dokumenata koji svedoče o novom skandalu.

Bahata vlast u Paraćinu ovog puta je odbila je da postupi po rešenju inspekcije i smeni direktorku vrtića “Bambi”, ali je našla način da smeni ispektorku koja je obavila nadzor i tražila razrešenje direktorke.

Foto: Pink.rs

Da skandal bude još veći, ta direktorka je sada kandidat za novog direktora. U Predškolskoj ustanovi “Bambi” u Paraćinu 2016. godine vanrednim ispekcijskim nadzorom utvrđene su nepravilnosti i predloženo je Upravnom odboru vrtića razrešenje direktorke Ivone Mihajlović.

Foto: Pink.rs

Inspekcijski nadzor izvršen je po anonimnoj prijavi. Kako se navodi u izveštaju o inspekcijskom nadzoru, direktorku je 2015. godine prekršajni sud kaznio novčanom kaznom kao odgovorno lice u PU “Babmi”.

Foto: Pink.rs

Upravnom odboru je naloženo da razreši direktorku pre isteka mandata kada je konačnim aktom nadležnog organa utvrđeno da je ustanova, odnosno direktor odgovoran za prekršaj.

UO vrtića, međutim, nije razrešio direktorku zbog političkog uticaja, ali je zato politika smenila inspektorku.

Foto: Pink.rs

#Vrtić

'