separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Razgovor Đinđića i Mihajlovića krije neku tajnu? (VIDEO)


Srpski telegraf otkiro je transkiprt razgovora pokojnog Zorana Đinđića i ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, za vreme Đinđićeve vlade, a sagovornici PINK televizije u Novom jutru rekli su da nikada nismo do kraja rasvetlili slučaj oko ubistva Đinđića.


Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik Politike, rekao je da ubistvo premijera Đinđića predstavlja mračan period naše novije istorije.

- Mi nikada nismo do kraja rasvetlili slučaj oko Đinđića. Zaista jedan mračan period naše novije istorije. Mi smo bili potpuno crna mrlja tada. Ova priča nikako da se dovede do kraja - rekao je Rakić i dodaje da se pojavljuju razni mešetari koji pokušavaju da skrenu pažnju sa prave istine. 

Autor: Printscreen

- Pokušavaju da nas ostave u tom nekom neznanju. Suđenje je toliko trajalo da uvek izazove sumnju, da li je to baš tako bilo. Sve je nekako nedorečeno i ostaje da visi u vazduhu. Ovo je samo nastavak jedne priče koju mi nikako da dovedemo do kraja - dodaje Rakić.

Dražen Ostojić, urednik Srpskog telegrafa ističe da su oni izneli priču kako je Đinđić sam sebi potpisao smrtnu pesudu, jer nije želeo da igra po pravilima zapada.

- Krenula je priča oko njegovog intervjua u Banjaluci gde je predložio se po modelu Republike Srpske reši problem Kosova. Njima je to zasmetalo. Međutim, Đinđić se tada suprostavio rekavši da ovo „nije banana država“ - objašnajva Ostojić.

Autor: Printscreen

Ostojić dodaje i to da je šokiran, kada vidi transkripte, kao što je objavio Srpski telegraf, šta je sve traženo od Srbije i njenih državnih institucija.

- To je van svake pameti. Bili smo crna mrlja i mogli su da rade sa nama šta god su hteli - rekao je Ostojić.

Razgovor Vučića i Merkelove značajan za Srbiju

Vlada Radulović, vojni alanlitičar, osvrnuo se na informaciju da je Angela Merkel tražila saastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i rekao da je bitno razgovarrati i nalaziti se na takvim mestima, kao i da bi mnoge, uslovno rečeno, male zemlje volele da razgovaraju sa kancelarkom Nemačke.

Autor: Printscreen

- Videćemo kakvi će efekti tog razgovora biti. Ne očekujem ništa spektakularno, specijalno. Nema sumnje šta će biti tema tog rzgovora, jasno je da će se pričati pre svega o Kosovu i Metohiji, ali ostaje da vidimo kakvi će rezultati tog razgovora biti. Vidimo da postoje neke najave da će Nemačka malo promeniti svoj stav i da će doći do nekog popuštanja zategnutih stavova. Ukoliko ne, opet to je njihovo apsolutno pravo. Bitno je razgovarati - ističe Radulović i dodaje da je činjenica da smo neke stvari uspeli da preokrenemo. 

Rakić smatra da bi tokom susreta Vučića i Merkelove verovatno moglo da se priča o pomeranju granica.  

- Pregovaračka promena granica je drugačije. Ovo je dobra prilika da Vučić ukaže na razliku na ono i ovo vreme. Merkel je poluodlazeća, videćemo ko će da je nasledi - naglašava Rakić. 

Radulović: Nadam se da će neće završti na poslednjoj zemlji koja je povukla priznanje Kosova!

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, deseta je zemlja ove godine koja je povuka priznanje nezavisnosti Kosova. Radulović kaže da je “dobra diplomatska ofanziva kojom se Srbija rukovodi”, kao i da se nada da će se nastaviti na tom polju.

- Nadam se da se neće završti na ovoj poslednjoj zemlji, već da da će otići i dalje - smatra Radulović.

Zvezda vraća fudbal na velika vrata! 

Gosti Novog jura na početku emisije osvrnuli su se na veličanstvenu pobedu Crvene zvezde nad Liverpulom 2 prema 0. Oni smatraju da je dobra stvar što Džerdan Šaćiri nije došao na utakmici.

Dražen Ostojić, urednik Srpskog telegrafa, je rekao da je gotovo siguran da je ovo samo jedna u nizu pobeda, i da se nada pobedi i protiv Napulja.

Srpski telegraf je nakon utakmice otišao u rodno mesto Milana Pavkova, gde su se, kako kaže, raspitivali o njemu i razgovarali sa njegovom majkom.

- Da podsetim da je Milan Pavkov tihi heroj. On je u Zvedu doveden za svega 300.000 evra i to na tri rate. Igrao je protv dvojice iz odbrane Liverpula koji vrede 114 miliona. Pa vidite koja je to razlika - podseća Ostojić i dodaje:

- Njegova majka nam je otkrila da je bio vredan mladić, da je pomagao roditeljima oko kukuruza, svinja i živine, a naučio je i da vozi traktor.

Žarko Rakić kaže da Pavkov treba da služi kao primer svima.

- Pavkov je putokaz kuda treba da se ide, bori i ponaša - kaže Rakić.

Vlada Radulović je rekao da nije navijač Crvene zvezde, ali kako kaže, fudbal se dosta promenio u odsnosu na ranije i suština je uvesti ga na velika vrata u svet.

- Nije važno da li pričamo o Zvezdi ili Partizanu, ali bi bilo dobro da postignemo neki kontinuitet u svetu, a to je najvažnije. U ovom trenutku je lako da se prepucavamo ko je bolji, Zvezda ili Partizan, ali je najvažnije da se fubal vrati na pravi put - naglašava Radulović.


Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti