AKTUELNO

Podrška znači prestanak eksperimentisanja, povezivanje sadašnjeg nefunkcionalnog skupa komora u jednu celinu.

Tahir Hasanović, član Borda direktora Britansko-srpske privredne komore, izjavio je da Britansko-srpska privredna komora podržava novi zakon o komorama kao "mnogo bolji od postojećeg" i "veliki korak napred" u sadašnjim okolnostima.

- Snažno se zalažemo za to da imamo sagovornika i partnera u Privrednoj komori Srbije koja obuhvata sve firme u Srbiji, u kojoj je upravljanje jasno, koja je finansijski samostalna i stabilna i koja se pojavljuje kao kredibilan zastupnik srpske privrede. Tako doživljavamo proces donošenja novog zakona koji je u toku i zbog toga podržavamo njegove ključne principe - navodi se u izjavi Hasanovića dostavljenoj agenciji Beta.

To podrazumeva, dodao je on, snažnu Komoru, jasan koncept izveden od početka do kraja, kompanije koje su međusobno povezane kroz komorski sistem, jasnu podelu nadležnosti.

- U srpskim uslovima to znači prestanak eksperimentisanja, povezivanje sadašnjeg nefunkcionalnog skupa komora u jednu celinu, sveobuhvatno članstvo u kome se zna šta se dobija iz statusa člana i komorskog doprinosa, dinamičnu komoru - izjavio je Hasanović.

Za investitore, mešovite komore, kao i za sve kompanije koje rade ili nameravaju da rade u Srbiji je, prema njegovim rečima, važno da i ovde imaju jaku i uticajnu nacionalnu privrednu komoru, što je tradicija Srbije, ali i velike većine kontinentalnih zemalja Zapadne Evrope.

Autor: M. Petković

'