AKTUELNO

Nekoliko terorističkih grupa pripremalo je terorističke napade na marš Besmrtnog puka u Moskvi. Specijalne ruske službe sprečile su napad i ughapsile 20 osoba.

Prve analize su ukazivale da je novac pristigao iz Turske, a odna su ruski specijalci ušli u trag grupi koja je bila u pripravnosti u Sibiru.

Kako "Alo!" eksluzivno saznaje, među nalogodavcima terorističkog napada u Moskvi, odnosno onima koji su prikupili novac za pomenutu operaciju, nalaze se i nekadašnji saborci Lavrdima Muhadžerija.

Poznatiji kao "šiptarski kasapin iz Kačanika", njega su,  2017. eliminisale ruske trupe, tačnije likvidiran je u operaciji Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijskog odreda "Tigar" u području Idliba.

- Da bi se organizovala operacija ovakvog kalibra kao što je napad na predsednika Putina, potrebno je dosta novca i planiranja, a veliki deo sredstava su prikupili nekadašnji saborci, odnosno komandanti Muhadžerija. Novac je došao od trgovine narkoticima, koji i dalje cveta na Kosovu, ali i Makedoniji, gde se u ovom trenutku nalazi veliki broj boraca Islamske države koji su se vratili iz Sirije – navodi sagovornik.

Ne treba zaboraviti da je upravo Muhadžeri bio odgovoran i za planiranje brojnih terorističkih napada, uključujući neuspeli plan o napadu na izraelske fudbalere na meču Izrael-Albanija 2016. u Albaniji.

#Albanci

#Aleksandar Vučić

#Ubistvo

'