AKTUELNO

Pozitivna ocena koju je Bord direktora MMF-a potvrdio Srbiji, iz ugla poslovne zajednice je veoma dobar znak, smatraju predstavnici inostranih privrednika u Srbiji

Predsednik Saveta stranih investitora Uve Fredhajm (Ove Fredheim) ističe da je potvrda pozitivne ocene treće revizije aranžmana znak da se ekonomija oporavlja i napreduje.

-A za male i osetljive ekonomije kakva je srpska, izuzetno je važno da su velike finansijske institucije angažovane i imaju pozitivno mišljenje o razvoju dogadjaja - rekao je Fredhajm koji je i generalni direktor Telenora Srbija.

Foto: uve1

Kako je Fredhajm rekao u izjavi Tanjugu, mnogi pažljivo posmatraju šta MMF radi ovih dana, pa je potvrda pozitivne ocene iz perspektive poslovne zajednice veoma dobar znak.

Predsednik Komore italijansko srpskih privrednika Klaudio Chezario (Claudio Cesario) naglasio je da je pozitivna ocena dobar signal za investitore, koji će, uz dobre ocene MMF-a radije gledati ozbiljno u Srbiju kad razmatraju buduća ulaganja.

On je rekao  Tanjugu da je za italijanske investitore, ali i za sve ostale strane investitore, potvrda dobre ocene treće revizije aranžmana koji je Srbija zaključila sa MMF-om, dobar signal.

"MMF je pouzdana institucija i dobro je poznata. U momentu kad su prisutne mnoge nesigurnosti na tržištu i kada su tržišta generalno osetljiva, za strane investicije je važno da vide šta je mišljenje institucije koja je pouzdana poput MMF-a", rekao je Chezario koji je i predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke.

Prema njegovim rečima, težina je još veća kad MMF potvrdi pozitivnu ocenu tržištima u razvoju, a kako je primetio, takve vesti su uvek dobro prihvaćene od strane medjunarodne zajednice.

Srbija je sa MMF-om u februaru ove godine sklopila stend-baj aranžman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra.

Izvor: Tanjug

'