AKTUELNO

Dupla funkcija- dupla korist!

Zamenik predsednika opštine Paraćin Tomislav Šaletić je u isto vreme i jedan od direktora privatne građevinske firme „Spektar Invest“, koja na opštinskim tenderima dobija unosne poslove, koji se finansiraju iz republičkih fondova.

Ukoliko su ovi navodi istiniti, ovakva dvostruka funkcija omogućava Šaletiću da zloupotrebi novac poreskih poreznika, a činjenica da je on na vlasti skoro 20 godina, otvara pitanje koliko je u tom slučaju novca izvučeno iz republičke kase?!

Iako se u ovoj opštini spekuliše da je Šaletić dobro poznat istražnim organima ovog dela Srbije i da se protiv njega vode dva krivična postupka, predsednik Paraćina Saša Paunović tvrdi da su u pitanju samo „čaršijska ogovaranja“.

Foto: Media Centar Beograd

– Prema izjavi samog g. Tomislava Šaletića, a i proverom u APR ustanovio sam da g. Šaletić nije direktor građevinske firme „Spektar Invest“. Prema informacijama koje imam (Paraćin nije veliki grad) direktor ove građevinske firme je g. Vladan Pekić i to od 1998.god.- rekao je Paunović za Embargo.rs

Međutim, ovo je samo delimično tačno. Naime, tačno je da je izvesni Vladan Pekić upisan u APR-u kao generalni direktor, ali je isto tako tačno, da je Tomislav Šaletić takođe direktor u ovoj firmi, član Odbora direktora, koji je upisan kao takav u APR-u, kao zvanično lice firme, što se može videti na sajtu APR:

Foto: APR

#Paraćin

'