AKTUELNO

Od izvora iz Direkcije za izgradnju opštine Paraćin, portal paracinonline.com, dobio je, kako navode, dokument kojim su potvrđene čaršijske priče da sve najveće nabavke između sebe deli uska grupa ljudi koji su rodbinsko, kumovski i poslovno povezani.

Foto: paracinonline.com

Na javnoj nabavci za nabavku asfalta javio se samo jedan ponuđač. Firma Transkop koja je inače poznata po tome što su po celom gradu postavljene njene kockice. Ona je dala združenu ponudu zajedno za firmom Putotehna DOO čiji je vlasnik zaposlen u preduzeću Transkop. Putotehna je preduzeće osnovano sa osnivačkim kapitalom od 100 DINARA a od opštine je za nabavku asfalta dobila DVANAEST I PO MILIONA DINARA!

Naš izvor iz Direkcije za izgradnju kaže da ovo nije prvi slučaj da firme sa osnivačkim ulogom od 100 dinara dobijaju poslove od opštine i da uskoro možemo očekivati još sličnih dokumenata jer je ljudima dojadilo da se pojedinci bogate a običan narod nema ni ispravnu vodu za piće.

Foto: paracinonline.com

Portal www.paracinonline.com poziva sve koji imaju bilo kakve informacije o zloupotrebama u javnim preduzećima i opštini da nam dostave podatke kako bi upoznali javnost ali i nadležne organe sa nepravilnostima u radu. Zakon o zaštiti uzbunjivača pruža potpunu sigurnost onome ko otkrije zloupotrebe i mahinacije i zato svako ko ima podatke o bilo kakvim nepravilnostima može slobodno, bez straha da te podatke iznese u javnost.

Foto: paracinonline.com

Prema informacijama sa APR-a, vlasnik Transkopa je Goran Radisavljević za koga kažu da je kum direktora direkcije za izgradnju Aleksandra Milojkovića, a inače Milojković je prvi saradnik Saše Paunovica, predsednika Opštine Paraćin!

#Paraćin

'