AKTUELNO

Ministar je izrazio zahvalnost tuniskoj strani na principijalnoj podršci prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. "Kosova", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Tunisa u Srbiji Seif Alah Režebom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i mogućnost unapređenja nivoa postojeće saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Vulin izrazio je zahvalnost tuniskoj strani na principijalnoj podršci prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. "Kosova", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Veoma cenimo principijalnu politiku Tunisa i podršku našim legitimnim naporima za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu i Metohiji. Naša prijateljska zemlja - Tunis, štiti interese Srbije u okviru Arapske lige i Organizacije islamske konferencije - naglasio je Vulin.

Foto: Tanjug

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, ministar odbrane je podsetio na ulogu koju je Tunis imao u Prvom svetskom ratu za Srpsku vojsku, nakon albanske golgote i tokom borbi na Solunskom frontu, i zahvalio je za očuvanje vojničkih grobalja u Tunisu, gde počiva oko 2.700 srpskih ratnika.

Ambasodor je istakao da Tunis veoma ceni ulogu Srbije u Prvom svetskom ratu i izrazio želju da ove godine Srbija i Tunis zajednički obeleže 100. godišnjicu prijateljstva.

Sagovornici su konstatovali da dobri politički odnosi između Srbije i Tunisa predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje saradnje i saglasili se da vojnoekonomska, vojnoobrazovna, vojnomedicinska, vojno-vojna i saradnja između bezbednosno-obaveštajnih službi predstavljaju oblasti u kojima je moguće uspostaviti i razvijati bilateralnu vojnu saradnju, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ: Izjava američkog profesora SKANDALOZNA! Kako neko može da kaže da iz nečije smrti može proisteći dobro!

#Aleksandar Vulin

#Sastanak

#Tunis

#ambasador

'