AKTUELNO

Socijalistička partija Srbije najoštrije je danas osudila ubistvo Olivera Ivanovića ocenjujući ga kao bezuman teroristički akt uperen protiv stabilnosti situacije na severu KiM i protiv realizacije Briselskog sporazuma koji "više ne mogu da izbegavaju da primene".

Iz te stranke očekuju brzu i oštru reakciju KFOR-a i predstavnika Evropske unije da se pronađu, uhapse i kazne počinioci "ovog strašnog događaja koji je pogodio Srbiju".

SPS u saopštenju ističe da je Ivanović bio jedan od izuzetnih srpskih političara koji je veći deo života posvetio borbi protiv albanskog separatizma i teriorizma i ostavio jasan i jak trag koji nikada neće biti izbrisan i zaboravljen.

- On će ostati zapamćen kao jedan od najaktivnijih boraca za prava Srba i važan i uticajan svedok istorije srpskog naroda na KiM. Njegovim ubistvom poslata je poruka da Albanci žele da se prošire i na severni deo KiM, ali zaboravljaju da su svi Srbi koji su ostali dole da čuvaju svoja vekovna ognjišta ustvari - Oliver Ivanović - ističe se u saopštenju SPS-a.

Ubistvo Ivanovića osudio je i Pokrajinski odbor SPS-a za KiM, izrazivši saučešće zbog ubistva. Navodeći da je ubistvo Ivanovića nenadoknadiv je gubitak za njegovu porodicu, socijalisti sa KiM dodaju da očekuju da će privremene kosovske vlasti, EULEKS i međunarodna zajednica učiniti sve da hitno pronadu nalogodavca i izvršioca tog "gnusnog čina".

- Ovo beskrupulozno ubistvo ima za cilj još jače zastrašivanje Srba na KiM. Šok i nemir izazvan među građanima srpske nacionalnosti koji ovde žive je dodatni okidač za osećaj njihove nebezbednosti - navodi se u saopštenju SPS za KiM.

Pročitajte još: ALEKSANDAR VUČIĆ: Ako Kosovska policija ne bude pronašla ubicu ili ubice Olivera Ivanovića, mi ćemo da uradimo posao kako treba!

#Oliver Ivanović

#SPS

#Ubistvo

'