AKTUELNO

"Bela knjiga 2016" Saveta stranih investitora (FIC) zvanično je predstavljena u Beogradu.

Premijer Aleksandar Vučić je na predstavljanju "Bele knjige 2016" poručio da je ponosan na uspeh Vlade Srbije, istakavši da je ostvaren rast BDP od 2,8 odsto.

Vučić je naveo da je za devet meseci 2016. godine iznos stranih investicija bio 1,25 milijardi evra, a da se očekuje da do kraja godine bude 1,8 ili 1,9 milijardi evra.

Premijer Srbije je ponovio da je su narednih pet godina "zlatno doba Srbije".

Cilj Vlade Srbije je da ubrzanim rastom stigne zemlje Evropske unije, naveo je Vučić i istakao da je Srbija otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama i uvek spremna za razgovor sa investitorima.

- Srbija danas ima održiv rast, naša ekonomija je na stabilnim nogama i uvažava profesionalne i stručne stavove poslovne zajednice - istakao je Vučić i dodao da je vlada imala konkretne programe sa konkretnim rokovima.

Prema njegovim rečima, to je dalo snagu i kredibilitet reformama, što su i potvrdile međunarodne organizacije.

- U 2017. godini očekujemo rast od 3,5 odsto. Za ovu godinu smo napravili bolju procenu od MMF. Očekujem da i građani osete boljitak - rekao je Vučić, ocenivši da bi bilo korisno formirati Nacionalni savet za zaštitu konkurencije i da Vladi Srbije predstoji ubrza reforme u javnim preduzećima i rešiti problem RTB Bora.

Premijer je ocenio da bi bilo korisno formirati , te da je

Promociji prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević i predsednica FIC-a Jana Mihajlova.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Premijer

'