AKTUELNO

Sedamnaest predstavnika regionalnih razvojnih agencija dobilo je danas sertifikate o završenoj obuci mentoringa za mala i srednja preduzeća, po standardima Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), čime su zvanično postali mentori, saopšteno je iz Razvojne agencije Srbije (RAS).

JICA treneri i sertifikovani mentori sa višegodišnjim iskustvom u mentoringu, obučili su i preneli znanja novim polaznicima iz oblasti mentoringa za zrela preduzeća, za početnike u poslovanju, upravljanje ljudskim resursima, poslovnu komunikaciju, upravljanje proizvodnjom, upravljanje finansijama i izradu biznis plana, kao i marketing.

Projekat se odnosi na unapređenje standardizovane usluge mentoringa u Srbiji, kao i nastavak transfera srpske ekspertize na polju mentoringa u CG, BiH i Makedoniji, uz podršku japanskih eksperata.

Kroz prethodne projekte obučeno je više od 50 mentora u Srbiji, a više od 1.600 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika kroz programe RAS, dobilo je podršku mentora u poslovanju.

Obuke se obavljaju u okviru projekta "Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2", 2017 - 2020, koji zajedno realizuju RAS i JICA, u saradnji sa razvojnim agencijama iz BiH, CG i Makedonije.

#Biznis

#preduzetnici

#privredna društva

'