AKTUELNO

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje parlamenta Srbije i Crne Gore i istakao da je bitno raditi na svim važnim pitanjima i projektima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa predsednikom Skuštine Crne Gore Ivanom Brajovićem razgovarao o bilateralnim odnosima, ključnim pitanjima od značaja za građane dveju zemalja i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje parlamenta Srbije i Crne Gore, i naglasio da je neophodno raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naročito u oblasti infrastrukturnog povezivanja, u cilju izgradnje autoputa Beograd-Bar i rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd-Podgorica-Bar.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

- Očekujem da ćemo ubrzati rad na svim važnim pitanjima i projektima i da ćemo uskoro imati dobre i konkretne rezultate koje će naši građani osetiti u svakodnevnom životu - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Skupštine Brajović je naglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u poslednjih 10 godina i da sada ulaze u fazu stabilnosti i relaksiranosti, čemu je u velikoj meri doprineo odnos vlada Srbije i Crne Gore, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Crna Gora

#Ivan Brajović

#Sastanak

'