AKTUELNO

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, osigurala je za 11 godina, koliko postoji, više od 1,6 milijardi evra prometa u više od 70 zemalja sveta, rekao je ministar privrede Goran Knežević na svečanosti u Belom dvoru, u okviru Godišnje konferencije članica Bernske unije 2017, a kojima je domaain srpski AOFI.

Ministar Knežević je poručio da su u posebnom fokusu mala i srednja preduzeaa, jer su ona stub svake ekonomije .

- Cilj nam je da male i srednje firme podržimo da bolje posluju i izvoze, jer ae na taj naein doprineti i jaeanju srpske privrede - rekao je ministar.

On ističe da je Ministarstvo privrede veoma zainteresovano za poslovanje i ulogu izvozno kreditnih agencija, kao i da je u pripremi novi zakon o AOFI, koji ae omoguaiti da ta agencija unapredi poslovanje po ugledu na kolege u razvijenim zemaljama.

Knežević je, obraćajući se predstavnicima članica Bernske unije, rekao da su izvozno kreditne agencije poluga koja podržava rast nacionalnih ekonomija.

- Danas je nezamislivo ulaziti u veae poslove u širem okvirima, bez podrške agencija poput AOFI i naših gostiju iz Bernske unije. Zato resorno ministarstvo sa posebnom pažnjom prati i sve aktivnosti vašeg godišnjeg skupa - naveo je ministar dodajući da je uveren da je skup prilika za razmenu iskustava i stvaranje osnova za još bolju međusobnu saradnju. Godišnja konferencija Bernske unije u 2017. se održava u Beogradu.

Trajaće od 1. do 5. oktobra, a prisustvuje oko 250 predstavnika izvozno kreditnih agencija članica.

#Goran Knežević

'