AKTUELNO

Grad Beograd je spreman da razgovara sa predstavnicima Islamske zajednice o mogućnostima pronalaženja zakonskog rešenja, da vernici islamske veroispovesti mogu u našem gradu da zadovolje svoje verske potrebe, rekao je Vesić.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je objekat islamske zajednice u Zemun polju srušen u skladu sa zakonom i istakao spremnost gradskih vlasti na razgovor sa predstavnicima te zajednice o mogućnosti zakonskog rešenja za njihove potrebe.

- Gradska opština Zemun je srušila bespravno izgrađen objekat u Zemun polju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku - rekao je Vesić.

Grad Beograd je, istakao je Vesić, spreman da razgovara sa predstavnicima Islamske zajednice o mogućnostima pronalaženja zakonskog rešenja, da vernici islamske veroispovesti mogu u našem gradu da zadovolje svoje verske potrebe.

Nelegalno izgrađen verski objekat Islamske zajednice u Zemun polju, čije je rušenje bilo sprečeno juče, srušen je bagerom između tri i četiri sata posle ponoći, a rušenje je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Srušeni su sprat i potkrovlje na objektu čija je gradnja počela 2014. godine bez dozvole i u međuvremenu više puta zaustavljana.

Opština Zemun saopštila je da je u jutarnjim časovima srušen bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje. Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

- Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava - navedeno je u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

#Goran Vesić

#Rušenje

#Zemun

'