AKTUELNO

On je izrazio očekivanje da će i u narednim godinama biti nastavljena pomoć preduzetnicima, podsetivši da je 2016. proglašena za Godinu preduzetništva.

Najavljeno povećanje plata i penzija ovog puta nije politički motivisano već je realno, s obzirom da se sa tim saglasio MMF, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

- Veća novčana masa će pomoći da se pojedini delovi privrede razmahnu i mi s pravom očekujemo da ne ostanemo deo društva na koji se neće odraziti pozitivni efekti rasta naše privredne aktivnosti. Obećano nam je da će se raditi da na ukidanju mnogih parafisklanih nameta koji nam izuzetno smetaju - rekao je Atanacković  na skupu "Dostojanstven rad i održivi razvoj".

Foto: Beograd, 02.11.2016. -Ministar privrede Goran Knezevic i ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ucestvuju na skupstini Unije poslodavaca Srbije na temu "Dostojanstven rad i odrziv razvoj", danas u Hotelu "Hajat" u ...

On ističe da ovog puta političari nisu odredili koliko će biti povećanje, već da je napravljena realna projekcija sa MMF-om koji je bio kontrolor.

- Ranije su bila politička povećanja, pa smo se onda zauduživali i imali minus u budžetu i razne druge probleme. Ako je MMF rekao da je povećanje realno, onda smatramo da je to tako - naglasio je Atanacković.

Prema njegovim rečima, ako širok broj zaposlenih i penzionera dobije povećanje onda to treba da oseti i privreda, ali je neophodno da se što više rastereti. On ističe da do god se na privredu gleda kao na mogućnost povećavanja određenih prihoda lokalnih zajednica ili republičkog budžeta to ne pomaže da privreda raste.

- Ukoliko privrednik sve svoje resurse potroši na troškove koje ima onda ne možemo računati na domaće investicije - zaključio je predsednik Unije poslodavaca.

J. Stanković

'